Fanshop
Fanshop
ton-2

Geslaagde bijeenkomst internationale SLO’s in De Kuip

Feyenoord is woensdag en donderdag gastheer geweest van een tweedaagse bijeenkomst voor supportersvertegenwoordigers uit heel Europa. In De Kuip kwamen afgevaardigden van diverse grote Europese clubs bij elkaar, om te praten over supportersbeleid en de rol van een Supporter Liaison Officer (SLO) in het bijzonder.

Verbindende schakel
De bijeenkomst werd georganiseerd door Supporters Direct Europe, een organisatie die de implementatie van SLO’s in Europa tracht te bevorderen. SLO’s vormen de onmisbare en verbindende schakel tussen de club en al haar supporters en bewaken hierbij de balans tussen de verschillende belangen van beide partijen.

Vertegenwoordigers van club en land
Met SLO’s van Tottenham Hotspur, Celtic, Schalke ’04, AS Roma, CSKA Moskou, Olympique Lyon, Brøndby IF, Boavista, Malmö FF, Ilves Tampere, Valerenga IF, Djurgardens IF en FK Dunav Ruse waren clubs uit heel Europa van de partij in De Kuip. Zij vertegenwoordigden niet alleen hun eigen club, maar tevens het land waaruit hun club afkomstig is.

Supporter centraal
Met ook Keith Dalton, Head of Matchday Operations van de UEFA, aan tafel werd uitgebreid gesproken over de organisatie van Europese wedstrijden. Hierbij hebben de SLO’s nadrukkelijk verzocht om bij wedstrijdorganisatie in de toekomst nog meer de supporter centraal te stellen en niet alleen naar bijvoorbeeld het onderdeel veiligheid te kijken.

Meer informatie
Feyenoord maakt zich in Nederland al jarenlang sterk voor een nog bepalendere rol van een SLO als het gaat om wedstrijdorganisatie. Dit heeft onder meer geleid tot de realisatie van een SLO Handboek vanuit de KNVB. Ook beschikt inmiddels een groot aantal clubs in Nederland over een SLO. Meer informatie over wat Feyenoord precies doet en nastreeft op dit gebied lees je hier.