Fanshop
Fanshop
opening%20krachthonk-3

Gerard Meijer opent nieuwe fitnessruimte Feyenoord Academy

Gerard Meijer heeft dinsdagmiddag op Varkenoord de opening verricht van een nieuwe fitnessruimte. De clubambassadeur en voormalig verzorger van Feyenoord 1 liep door een haag van jeugdspelers en –trainers en opende vervolgens de deur van de nieuwe fitnessruimte, waarmee deze officieel in gebruik werd genomen. De spelers van Feyenoord Onder 19, Onder 18 en Onder 17 mochten hierna als eerste gebruik maken van de faciliteiten.

De nieuwe fitnessruimte werd de afgelopen weken gecreëerd in een aparte ruimte naast het tribunegebouw op Varkenoord. Op de plaats van het oude krachthonk – onder de tribune, waar ook de kantoren en kleedkamers zich bevinden – komen extra werkplekken voor nieuwe medewerkers en een nieuwe ruimte voor de afdeling videoanalyse. Daaraan wordt momenteel gewerkt.

Uitbreiding en professionalisering
‘Het plaatsen van dit nieuwe krachthonk is noodzakelijk vanwege de uitbreiding en verdere professionalisering van onze organisatie,’ zegt Manager Feyenoord Academy Raymond van Meenen. ‘We hebben afgelopen zomer een aantal nieuwe functies gecreëerd, waaronder een coördinator middenbouw en een coördinator fysieke training. Daarnaast hebben we stappen gezet in de gewenste uitbreiding van de afdeling videoanalyse. Hiervoor hadden we een andere ruimte nodig.’

Daarnaast voldeed het oude krachthonk niet meer aan de huidige eisen, vertelt Van Meenen. ‘De fitnessruimte is nu groter dan voorheen, waardoor meer spelers er tegelijkertijd gebruik van kunnen maken en we meer apparaten kwijt kunnen. Bovendien kunnen de fysieke trainers nu nog beter hun werk doen, omdat de ruimte beter is ingedeeld. Deze aanpassingen sluiten aan op de eisen die tegenwoordig aan spelers in de top van het profvoetbal worden gesteld en dragen absoluut positief bij aan de fysieke ontwikkeling van onze jeugdspelers.’

Nieuwe trainingsaccommodatie
De bouw van de nieuwe fitnessruimte is een tussentijdse oplossing op weg naar een volledig nieuwe trainings- en wedstrijdaccommodatie. In april van dit jaar sloten Feyenoord, Sportclub Feyenoord en de gemeente Rotterdam een samenwerkingsovereenkomst, met als belangrijkste doel een volledig gemoderniseerde en multifunctionele trainings- en wedstrijdaccommodatie voor zowel Feyenoord Academy als Sportclub Feyenoord.