Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Gemiste kans voor Feyenoord in Groningen

Feyenoord heeft zondag de kans laten liggen om in elk geval voor een paar uur de koppositie te pakken in de Eredivisie. Op bezoek bij FC Groningen kostte één moment van onoplettendheid de ploeg twee kostbare punten: 1-1.
 
In een leeg Euroborg had de eerste helft ook schriftelijk afgedaan kunnen worden. FC Groningen concentreerde zich vooral op tegenhouden en Feyenoord speelde in een te laag tempo en met te weinig inspiratie om zichzelf een weg te banen door de compacte defensie. Zodoende vielen er in de eerste 45 minuten nauwelijks hoogtepunten te noteren: 0-0.

Het kon niet anders of Arne Slot had zijn spelers tijdens de thee laten weten dat er echt een tandje bij moest, want direct na rust oogde Feyenoord een stuk energieker. De wil om een doelpunt te maken werd na een kwartier spelen beloond, toen Marcos Senesi zijn eerste treffer van het seizoen maakte. Uit een hoekschop leek Gernot Trauner de bal binnen te schieten, maar de Argentijn toucheerde de bal nog en kreeg zo de 0-1 achter zijn naam.

Daarmee leek de buit binnen voor Feyenoord, dat in de laatste zes Eredivisie-duels slechts een tegengoal kreeg. Bovendien kwam FC Groningen nauwelijks in de buurt van Justin Bijlow, maar niet voor het eerste dit seizoen had de tegenstander aan het eerste de beste moment genoeg. Uitgerekend Senesi verkeek zich op een diepe bal, waardoor Jorgen Strand Larsen vrije doortocht had. De Scandinavier zorgde met een boogbal over Bijlow voor de 1-1.

Zo kon Feyenoord na lang zwoegen voor een voorsprong al snel weer opnieuw beginnen. Met veel verse krachten en supersub Cyriel Dessers als invaller binnen de lijnen werd de jacht op de winnende goal vol ingezet, maar de thuisploeg hield piepend en krakend stand. Zo leed het team van Slot duur en vooral onnodig puntenverlies in Groningen, een week voor de Klassieker tegen koploper Ajax.