Feyenoord 1

Gemengde gevoelens bij Van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst keek trots én kritisch terug op de winstpartij van Feyenoord bij sc Heerenveen (3-5). Het team nam de drie punten mee naar Rotterdam, maar kwam volgens de coach ‘nog onnodig problemen’.

Er leek geen vuiltje aan de lucht toen linksback Tyrell Malacia Feyenoord in de 47ste minuut op een 0-4 voorsprong zette. Voor rust hadden Jens Toornstra (twee keer) en Robin van Persie al het doel gevonden en de wedstrijd leek gespeeld, totdat sc Heerenveen begon te scoren.

‘We domineerden driekwart van het duel,’ blikte Van Bronckhorst daarop terug. ‘Misschien dat we door die ruime voorsprong met een iets andere intentie gingen spelen, maar dat sluipt erin. Zo gaven we de tegenstander wel hoop. Maar het was niet goed hoe we de goals weggaven. Dat mag niet op dit niveau.’

Toch stond Van Bronckhorst de pers met een goed gevoel te woord. ‘Qua spel hebben we het in de eerste zeventig minuten goed gedaan,’ stelde hij. ‘We vonden steeds de oplossing. Het werd uiteindelijk 3-5, maar de uitslag had anders moeten zijn. Daar gaan we komende week nog kritisch naar kijken, maar we zullen ook zeker de positieve dingen eruit halen.’