Fanshop
Fanshop
Napoli-Feyenoord-47

Gelijkspel voor internationals Berghuis, El Ahmadi en Amrabat

Met Steven Berghuis als invaller heeft het Nederlands elftal donderdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen Slowakije. De aanvaller van Feyenoord kwam in de oefeninterland in Trnava een kwartier voor tijd binnen de lijnen, toen de eindstand al op het bord stond. Quincy Promes tekende voor de Oranje-treffer.

De andere opgeroepen Feyenoorder, Tonny Vilhena, bleef de gehele wedstrijd op de bank. Voormalig Feyenoord-spelers Daryl Janmaat, Stefan de Vrij (als basisspelers), Terence Kongolo, Eljero Elia en Ruud Vormer (als wisselspelers) kregen wel speeltijd. Voor Vormer betekende het zijn debuut in het Nederlands elftal.

Oranje oefent aanstaande maandag 4 juni opnieuw, in en tegen Italië. Daarna kunnen de Oranje-internationals op vakantie.

Geen goals voor Marokko
Voor Marokko startte de oefencampagne richting het WK voetbal donderdagavond met een oefenwedstrijd tegen Oekraïne. In het Zwitserse Genève bleef het 0-0. Karim El Ahmadi speelde de volledige wedstrijd, terwijl Sofyan Amrabat zeven minuten voor tijd binnen de lijnen kwam.

Marokko oefent nog tegen Slowakije (maandag 4 juni) en Estland (zaterdag 9 juni) voordat op vrijdag 15 juni het WK start met een wedstrijd tegen Iran. De Marokkanen zijn verder ingedeeld bij Portugal en Spanje.

  • Steven Berghuis
  • Sofyan Amrabat