Heerenveen-Feyenoord-01%20(2)

Gelijkspel voor Berghuis en Vilhena in Italië

Steven Berghuis en Tonny Vilhena hebben de interlandperiode met het Nederlands elftal afgesloten met een gelijkspel tegen Italië. In Turijn speelde het Oranje van bondscoach Ronald Koeman met 1-1 gelijk, mede dankzij een assist van Berghuis.

Vilhena kreeg een basisplaats in de vriendschappelijke interland tegen de Italianen en speelde een prima wedstrijd, maar zag dat de thuisploeg na 67 minuten verdiend op voorsprong kwam. Invaller Simone Zaza gleed een lage voorzet binnen en tekende zo voor de 1-0.

Enkele minuten later moest Italië echter verder met tien man na een rode kaart Domenico Criscito, wegens een overtreding op de doorgebroken Ryan Babel. Koeman bracht kort daarna Berghuis binnen de lijnen en de buitenspeler betaalde dat vertrouwen terug met een assist.

Berghuis trok in de 87ste minuut vanaf de rechterkant iets naar binnen en slingerde de bal met zijn linker voor het doel, waar Nathan Aké – een van de andere invallers – volledig vrij stond en de bal binnen knikte: 1-1.

Dat bleek ook de eindstand, waardoor Berghuis en Vilhena de interlandperiode nog enigszins positief afsloten, nadat afgelopen donderdag 1-1 ook al het eindresultaat was tegen Slowakije. Peru is op 6 september de eerstvolgende tegenstander van het Nederlands elftal.