fey-Bunyodkor-3

Gelijkspel Feyenoord tegen stug FC Bunyodkor

Feyenoord heeft de oefenwedstrijd tegen FC Bunyodkor tijdens het trainingskamp in Dubai met 1-1 gelijk gespeeld. De ploeg van Fred Rutten trof op het Nad Al Sheba complex een stugge tegenstander, die kort voor rust tegen de verhoudingen in op voorsprong kwam. Feyenoord trok in de tweede helft de stand gelijk door een doelpunt van Tonny Vilhena. Beide ploegen beëindigden de wedstrijd met tien man.

Fred Rutten koos ervoor om in de op het laatste moment ingelaste oefenwedstrijd tegen de nummer vier van Oezbekistan te beginnen in dezelfde opstelling als waarin hij de laatste periode van de eerste seizoenshelft het vaakst speelde. Dat elftal wist na enkele pittige trainingsdagen slechts bij vlagen te overtuigen op het schitterende Nad Al Sheba complex.

Feyenoord begon redelijk aan de wedstrijd en had het initiatief stevig in handen, maar veel kansen waren er tot aan de rust niet te zien. Karim El Ahmadi schoot weliswaar halverwege de eerste helft binnen op aangeven van Colin Kazim-Richards, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Even eerder had Kenneth Vermeer ook de bal al uit het net moeten vissen na een buitenspeldoelpunt van Bunyodkor.

Voor Vermeer was het tot kort voor rust vrijwel de enige keer dat hij handelend moest optreden. De doelman, die evenals een groot deel van de basiself bij rust werd gewisseld, kreeg desondanks kort daarvoor een doelpunt om zijn oren. Zabikhillo Urunboev trok toen prima vanaf de buitenkant van het veld naar binnen en liet Vermeer kansloos met een fraaie boogbal richting de verre hoek: 0-1. Even eerder had Kazim-Richards aan de andere kant van het veld de paal geraakt.

Met acht nieuwe namen in het veld speelde Feyenoord na rust met meer druk vooruit en had de ploeg een stuk minder tegenstand te dulden van de Oezbeken. Dat het overwicht ook daadwerkelijk leidde tot de verdiende gelijkmaker was te danken aan Tonny Vilhena. De middenvelder schoot van afstand prima binnen.

Mede door het overwicht van Feyenoord ging Bunyodkor steeds steviger spelen, met enkele lelijke overtredingen als gevolg. Het was zodoende ook niet meer dan terecht dat de ploeg de wedstrijd met tien man eindigde, nadat Achahbar tot twee keer toe slachtoffer was geworden van een harde charge en Mirzokhid Gafurov van het veld werd gestuurd. Boulahrouz reageerde vervolgens op de speler die de overtreding had gemaakt en werd ook van het veld gestuurd.

Met tien tegen tien kreeg Feyenoord vervolgens nog alle kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Zo raakte Achahbar de paal en schoot Te Vrede direct aansluitend uit kansrijke positie op de keeper. Een doelpunt bleef desondanks uit, waardoor de scheidsrechter bij een 1-1 stand affloot.

Feyenoord – FC Bunyodkor 1-1
44’ 0-1 Urunboev
64’ 1-1 Vilhena

Scheidsrechter: Al Balushi

Geel: Clasie (Feyenoord), Juraboev (FC Bunyodkor)

Rood: Gafurov (FC Bunyodkor), Boulahrouz (Feyenoord)

Feyenoord:

Eerste helft: Vermeer; Wilkshire, Van Beek, Kongolo, Nelom; El Ahmadi, Immers, Clasie; Toornstra, Kazim-Richards en Boëtius.
Tweede helft: Mulder; Karsdorp, Boulahrouz, Mathijsen, Woudenberg; Clasie (66’ Dammers), Immers (72' Schuurman), Vilhena; Toornstra (63' Achahbar), Te Vrede en Basaçikoglu.

FC Bunyodkor:
Eerste helft: Zuchurov; Ashurmatov, Kopasze, Komilov, Askarov; Juraev, Shrikurov, Kasimov; Giyasov, Ayopov en Arunboev.
Tweede helft: Bugalo; Juraboev, Karimov, Filiposyav, Irmatov; Zouashi, Abdurakmorov, Bekric; Khamdamov, Gafurov en Shomurodov.