O13Willem2U3

Gelijkspel Feyenoord Onder 19, zege Onder 16 bij Ajax

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen FC Utrecht gelijkgespeeld (1-1). Omdat de ploeg kort voor tijd een voorsprong verspeelde, voelde het puntenverlies extra zuur aan. Voor Feyenoord Onder 16 was het wel een geslaagde middag: het team was in Amsterdam met 1-4 te sterk voor Ajax.

Teleurstellende puntendeling voor Feyenoord Onder 19
Feyenoord Onder 19 is er in Utrecht niet in geslaagd om tot een overwinning te komen. De Rotterdammers, die twee weken geleden in het bekertoernooi nog met 0-4 afrekenden met dezelfde tegenstander, kwamen niet verder dan 1-1. ‘We misten de absolute scherpte,’ aldus Feyenoord-trainer Damien Hertog.

Feyenoord had in het eerste bedrijf het meeste balbezit, maar de Rotterdammers slaagden er niet in om dominant te zijn. ‘Op veel gebieden deden we het niet goed. We liepen niet goed vrij, deden het niet goed in de duels en het ontbrak aan goede communicatie binnen de ploeg. Ik was in de rust dan ook niet tevreden, ondanks dat we via een doelpunt van Robin Zwartjens op voorsprong stonden,’ aldus Hertog.

Na de pauze kreeg Feyenoord zeker drie goede kansen om op 0-2 te komen, maar Alex Bangura (2x) en Ozan Kökcü faalden voor het Utrechtse doel. In de slotfase kreeg Onder 19 de rekening gepresenteerd voor deze missers. ‘Dat doelpunt kregen we te gemakkelijk tegen. De absolute scherpte ontbrak en uit deze wedstrijd moeten we zeker lering trekken,’ besloot de Feyenoord-oefenmeester.

FC Utrecht Onder 19 – Feyenoord Onder 19 1-1
37' 0-1 Robin Zwartjens
86' 1-1

Opstelling Feyenoord Onder 19: Bijlow; Bijl, Zwartjens, Knoester, Malacia; Butter (45' Kökcü), Wehrmann, Smulders (75' Janga); Hansson, Robertha en Fernandes (45' Bangura).

Feyenoord Onder 18 knap voorbij FC Twente Onder 19
Onder 18 is met een knap resultaat teruggekeerd uit Enschede. De Rotterdammers wonnen tegen FC Twente Onder 19 dankzij doelpunten van verdediger Davy Kaptein en invaller Mohamed Choukoud. ‘Het zag er weer goed uit vandaag,’ luidde het oordeel van coach Jan Gösgens.

In de eerste helft werden de toeschouwers niet bepaald verwend. Zowel FC Twente Onder 19 als Feyenoord creëerden mogelijkheden, waarbij de beste kansen voor de thuisploeg waren. ‘Maar van beide kanten was het niet best,’ sprak de trainer van de Rotterdammers.

Na de pauze veranderde dat. Gösgens: ‘We hadden meer diepte in ons spel en hierdoor verschenen we vaker voor het Twente-doel.’ Na zo’n uur spelen kwam Feyenoord aan de leiding, nadat een vrije trap van Dean Guezen via Xander Buitenhek bij Davy Kaptein terechtkwam. Zijn kopbal bij de tweede paal verdween in het doel van de Tukkers: 0-1.

Een kwartier voor tijd gooiden de bezoekers het duel definitief in het slot. Een hoekschop werd door Mohamed Choukoud tot doelpunt gepromoveerd. ‘Zeker op basis van de tweede helft kan ik wel zeggen dat dit een terechte zege is,’ aldus de Feyenoord-coach, die volgende week met zijn ploeg het inhaalduel met Brabant United Onder 19 afwerkt.

FC Twente Onder 19 – Feyenoord Onder 18 0-2
59' 0-1 Davy Kaptein
75' 0-2 Mohamed Choukoud

Opstelling Feyenoord Onder 18: Beukers; Blesgraaf (45' Elmensdorp), Van den Ende, Kaptein, Van Wetten; Buitenhek, Polley, Van Mullem; Guezen (65' Kubilinskas), Van der Wilden (75' Barberoglou) en Vicario (45' Choukoud).

Feyenoord en Vitesse Onder 17 scoren niet
Feyenoord en Vitesse Onder 17 zijn er zaterdag niet in geslaagd om tot scoren te komen. Beide ploegen kregen in de eerste helft een goede kans op het openingsdoelpunt, maar deze bleef dus uit. Ook na rust bleef het duel doelpuntloos.

‘Ik vond dat we voor rust veel duels verloren,’ sprak trainer Cor Adriaanse na afloop. ‘We begonnen ook niet goed aan de wedstrijd.’ Toch kreeg Feyenoord na zo’n kwartier spelen de beste kans van de eerste helft. Cheick Toure was voor het Vitesse-doel echter niet scherp genoeg. Niet veel later werden de Arnhemmers gevaarlijk met een kopbal, die uiteindelijk op de baal naast doelman Jordie van Leeuwen belandde.

Na de pauze had Feyenoord meer balbezit en uit dat overwicht kwamen twee goede mogelijkheden voort. ‘Maar al met al hebben we te weinig gebracht vandaag. Teveel jongens haalden vandaag hun niveau niet. Achterin stond het overigens goed, want we hebben amper wat weggegeven,’ besloot Adriaanse.

Feyenoord Onder 17 – Vitesse Onder 17 0-0

Opstelling Feyenoord Onder 17: Van Leeuwen; Loshi, Lewis, Geertruida, Smeulers; El Bouchataoui, Kökcü, Burger; Huijgen, Toure en Azarkan. (72' Reemst).

Feyenoord Onder 16 zegeviert in mini-klassieker
Feyenoord Onder 16 heeft de mini-klassieker tegen de leeftijdsgenoten van Ajax omgezet in een ruime zege. De ploeg van trainer Edwin de Graaf kwam nog wel op achterstand (1-0), maar zag aanvaller Joshua Zirkzee alle vier de Rotterdamse doelpunten voor zijn rekening nemen.

Ajax kende een bliksemstart en kwam na drie minuten op voorsprong. ‘Ik vond dat zij ook scherper aan de wedstrijd begonnen,’ vertelde trainer De Graaf. ‘Maar ons antwoord volgde al snel’. Twee minuten na de 1-0 was het namelijk Joshua Zirkzee die in het zestienmetergebied van de Amsterdammers onreglementair gestopt werd. De toegekende strafschop werd door Zirkzee zelf omgezet in de gelijkmaker: 1-1.

De Rotterdamse bezoekers kwamen na de gelijkmaker beter in de wedstrijd. De Graaf: ‘We kwamen beter in de duels, toonden meer strijdlust. Voetballend was Ajax misschien wat beter, maar wij knokten ons in de wedstrijd.’

Na een half uur spelen was het opnieuw Zirkzee die wist te scoren. Een bal van achteruit werd door de sterke spits goed ingeschat en gepromoveerd tot de 1-2. Na rust zette Zirkzee zijn naam voor de derde keer op het wedstrijdformulier: opnieuw werd de Feyenoord-spits gestopt in het zestienmetergebied van Ajax en was hij koel vanaf de strafschopstip. Een kwartier later maakte Zirkzee ook de 1-4. ‘Dit zijn moeilijke wedstrijden, maar we hebben goed gestreden als elftal en een mooi resultaat behaald,’ waren de laatste woorden van De Graaf.

Ajax Onder 16 – Feyenoord Onder 16 1-4
3' 1-0
5' 1-1 Joshua Zirkzee (penalty)
29' 1-2 Joshua Zirkzee
57' 1-3 Joshua Zirkzee (penalty)
70' 1-4 Joshua Zirkzee

Opstelling Feyenoord Onder 16: Koorevaar; Hall, Hoogenboom, Bogarde, Hartman (21' Den Haan); De Mooij, Gündüz, Lake (68' El Karbachi); Summerville, Zirkzee en Bannis.

Thuisnederlaag voor Feyenoord Onder 15
Onder 15 is op eigen veld tegen een nederlaag opgelopen. Het elftal van trainer Jeffrey Oost kreeg tegen FC Volendam Onder 15 een tegendoelpunt te verwerken en kreeg het vervolgens niet meer voor elkaar om iets terug te doen. Omdat ook de Noord-Hollanders niet meer scoorden, bleef het 0-1. ‘Vandaag was het niet hoogstaand,’ aldus Feyenoord-coach Oost.

‘In de eerste helft ontbrak bij ons de wil om te winnen,’ vertelde Oost. ‘Het oogde plichtmatig en we kwamen eigenlijk niet tot veel kansen.’ Ook FC Volendam speelde niet hoogstaand, maar via snelle omschakelmomenten kwamen zij wel gevaarlijk voor het Feyenoord-doel. Na een klein half uur spelen kwamen de bezoekers aan de leiding.

Feyenoord begon goed aan de tweede helft en kreeg een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker. Deze bleef echter uit en via een vlijmscherpe counter waren de Volendammers dichtbij de 0-2. ‘Zij werden ook gevaarlijk, omdat wij slordig waren in de eindpassing. Al met al was het niet denderend vandaag,’ aldus de Feyenoord-coach.

Feyenoord Onder 15 – FC Volendam Onder 15 0-1
24' 0-1

Opstelling Feyenoord Onder 15: Bax; Van der Sloot, Dalen (40' Van der Zeeuw), Valk, Esajas; Zitman, Naujoks, Omgba; Maas, Hall (40' Deurloo) en Belarbi.

Feyenoord Onder 14 wint thuisduel van FC Volendam
Onder 14 heeft zaterdag drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen FC Volendam Onder 14. Het elftal van oefenmeester Daniel van der Meulen stond halverwege de wedstrijd op voorsprong (1-0), maar zag de bezoekers uit Noord-Holland in de tweede helft op gelijke hoogte komen. In de slotfase bezorgde aanvaller Bienvenue Matabaro zijn ploeg alsnog de overwinning.

Feyenoord kwam voor de pauze op voorsprong via Kars van Veldhoven. De Feyenoord-verdediger kreeg daarbij hulp van Morgan Zouan, die de doelpuntenmaker bediende. FC Volendam slaagde er in het vervolg van de eerste helft niet in om tegen te scoren.

Dat lukte de uitploeg na de kantenwisseling wel. Lange tijd bleef de 1-1 stand op het scorebord staan, maar in de slotfase lukte het de ploeg van trainer Daniel van der Meulen alsnog om een zege te boeken. Shiloh ’t Zand bediende Matabaro, die voor het Volendamse doel rustig bleef en de 2-1 tegen de touwen schoot.

Feyenoord Onder 14 – FC Volendam Onder 14 2-1
7' 1-0 Kars van Veldhoven
47' 1-1 (penalty)
70' 2-1 Bienvenue Matabaro

Opstelling Feyenoord Onder 14: Pak; Van Veldhoven, Baars, Zouan, Rijnja; Hartjes, ’t Zand, Oulad M’Hand; Groen (36' Dos Santos), Hokke en Matabaro.

Feyenoord Onder 13 eenvoudig voorbij Willem II
Onder 13 heef zaterdagochtend met ruime cijfers van Willem II Onder 13 gewonnen. De ploeg van trainer Gaston Taument leidde halverwege al met 0-2 en bouwde die voorsprong in de slotfase van het duel nog wat verder uit. ‘Ik ben hartstikke tevreden met de prestatie van vandaag,’ aldus oefenmeester Taument.

In de openingsfase van de wedstrijd kenden de Rotterdammers moeite met de thuisploeg. Taument: ‘Zij speelden met twee spitsen en daar hadden wij even moeite mee. Daarnaast kregen wij geen rust in ons spel.’ Uit het niets kwamen de bezoekers toch op voorsprong: een inzet van Nesto Groen, die de bal vanuit een ingooi ontving, verdween net onder de lat in het Tilburgse doel. Nog geen minuut later verdubbelde Jamal Ourhis de score. ‘En na die twee doelpunten zijn we goed gaan voetballen. Ik heb een aantal prachtige combinaties gezien,’ aldus Taument, die Gio-Renys Felicia een goede kans op de 0-3 zag missen.

Na de pauze gebeurde er amper wat. Feyenoord gaf verdedigend wederom niets weg, maar creëerde ook amper kansen. In de slotfase liepen de Rotterdammers via Ourhis, op aangeven van invaller Jayden Daleman, en Hagos Zerisenay (assist van Delano van der Heijden) nog verder uit: 0-4.

Willem II Onder 13 – Feyenoord Onder 13 0-4
12' 0-1 Nesto Groen
13' 0-2 Jamal Ourhis
12' 0-3 Jamal Ourhis
13' 0-4 Hagos Zerisenay

Opstelling Feyenoord Onder 13: Dekker; Van Wingerden, De Moes, Bogarde (17' Lopes Varela), De Blok; Rais (47' Mohamedhoesein), Oetoehganal, Ourhis; Van der Heijden, Groen (47' Daleman) en Felicia (31' Zerisenay).