Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Geertruida sterk in Rotterdam, Jørgensen evenaart Geels en Taument

De eerste Eredivisie-wedstrijd van 2021 leverde Feyenoord niet alleen de belangrijke eerste drie punten op, maar ook meerdere fraaie statistieken. We hebben de meest interessante voor je op een rijtje gezet!

Lutsharel Geertruida tekende voor de 0-1. Hij maakte alweer zijn vierde competitiegoal van dit seizoen. De rechtervleugelverdediger is daarmee – samen met Miguel Araujo (FC Emmen) en George Cox (Fortuna Sittard) de meest scorende verdediger dit Eredivisie-seizoen.

Het was de eerste keer dat Geertruida in een uitwedstrijd scoorde, al gebeurde het alsnog in Rotterdam.

Geertruida stond ook achterin zijn mannetje. Hij zorgde er mede voor dat Sparta Rotterdam er eigenlijk niet aan te pas kwam in het eigen stadion. De Kasteelclub liet pas in de 87ste minuut het eerste schot op doel noteren.

Waar Geertruida het vaakst in thuiswedstrijden scoorde, doet Feyenoord het vooralsnog beter buiten De Kuip dan in eigen huis. De ploeg van Dick Advocaat heeft nu negentien punten verzameld in uitwedstrijden. Dat zijn er zes meer dan de dertien punten in thuiswedstrijden. In uitduels werd ook vaker gescoord: achttien om twaalf goals. Daarbij moet wel gezegd dat Feyenoord dit seizoen tot dusver een wedstrijd meer uit dan thuis speelde (acht om zeven).

Nicolai Jørgensen besliste de wedstrijd met zijn tweede Eredivisie-treffer van dit seizoen en evenaarde daarmee Ruud Geels en Gaston Taument op de topscorerslijst aller tijden van Feyenoord. Zij staan nu met z’n drieën op 45 goals.

Onze Deense spits verdeelde zijn 45 goals over 36 duels. Bijzondere statistiek: Feyenoord verloor nog nooit een Eredivisie-duel waarin Jørgensen trefzeker was (W30-G6-V0).

Steven Berghuis (tien goals & zeven assists) verzorgde de assist bij de 0-2 van Jørgensen en werd daarmee de meest waardevolle speler in deze Eredivisie-jaargang, gevolgd door Danilo van FC Twente (elf goals & vijf assists).

Jørgensen was de vervanger van Lucas Pratto, die op Het Kasteel debuteerde voor Feyenoord. De huurling werd de zevende Argentijn die voor de club speelde in de Eredivisie. Voor het eerst sinds 23 mei 1999 startten er met Marcos Senesi en Pratto meerdere Argentijnen bij Feyenoord in de basis in een Eredivisie-duel.