Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Fysieke trainer Arno Philips vertrekt bij Feyenoord

Arno Philips vertrekt bij Feyenoord. De fysieke trainer heeft de club laten weten graag in het buitenland een nieuwe uitdaging aan te willen gaan en vertrekt per direct naar de Chinese club Guangzhou R&F. De plek van de in 2014 binnengekomen Philips wordt per 5 januari ingevuld door Rick Cost, die afkomstig is van Feyenoord Academy.

Philips kwam in de zomer van 2014 over van PSV. Daarvoor was hij werkzaam bij onder meer het Russische Anzhi. Ook maakte hij deel uit van de staf van de nationale voetbalbonden van Nederland, Rusland, Zuid-Korea en Australië, waarmee hij op meerdere eindtoernooien actief was. Bij Feyenoord was Arno Philips de afgelopen jaren deelgenoot van een succesvolle staf die onder leiding van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst meerdere successen wist te behalen. Bij Guangzhou R&F wordt Philips herenigd met Van Bronckhorst, die daar als hoofdtrainer aan de slag gaat.  

‘Ik heb hier ruim vijfeneenhalf jaar fantastisch kunnen werken. Binnen de club was al langer bekend dat ik de ambitie had om nog een keer in het buitenland een nieuwe uitdaging aan te gaan. Die kans komt nu voorbij. Ik zal altijd met een fijn gevoel aan mijn collega’s en mijn tijd hier terug blijven denken en wens iedereen veel succes voor in de toekomst,’ aldus Philips.

Performance & Innovation manager Rick Cost komt per 5 januari over van Feyenoord Academy en sluit aan bij de voorbereiding van Feyenoord 1 op de tweede seizoenshelft. Cost behaalde zijn bachelor in fysiotherapie en studeerde vervolgens af aan de Vrije Universiteit als bewegingswetenschapper. Voordat hij ruim drie jaar geleden bij Feyenoord Academy aan de slag ging, deed hij geruime tijd ervaring op in onder meer fitness coaching, kracht & conditietraining, handbal en hockey. Bij het Nederlands hockeyteam was hij als Head of Performance werkzaam tijdens meerdere Olympische Spelen.

Technisch directeur Sjaak Troost: ‘Mooi dat na het vertrek van een goede en gewaardeerde collega uit de technische staf er opnieuw iemand vanuit de Academy klaarstaat om dit op te vangen. Zowel de persoon als de vele goede kwaliteiten op fysiek gebied van Rick Cost zijn bij ons bekend. We wensen Arno heel veel succes met zijn nieuwe uitdaging en bedanken hem bovenal voor zijn niet te onderschatten bijdrage in de afgelopen jaren.’