Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
stadion%20varkenoord-2

Frustrerende avond voor Feyenoord Onder 19 in Den Haag

Feyenoord Onder 19 heeft woensdagavond de eerste nederlaag van het seizoen geleden. ADO Den Haag Onder 19 was met 1-0 te sterk voor de formatie van trainer Damien Hertog, die daarmee de kans liet liggen om weer op gelijke hoogte te komen met koplopers Ajax en Willem II.

Het hoogste jeugdteam van Feyenoord Academy beleefde een frustrerende avond. Al na een kwartier moest Loyd van der Wilden met een enkelblessure het veld verlaten, terwijl Onder 19 niet dezelfde overtuiging aan de dag legde als in de eerste twee competitiewedstrijden. ‘Desondanks hadden we de controle over de wedstrijd, zonder dat we daarbij heel veel uitgespeelde kansen creëerden,’ vertelde Hertog na afloop.  

Vol goede moed begon de ploeg aan de tweede helft, maar al binnen een minuut incasseerde Bart Sinteur zijn tweede gele kaart. Hertog: ‘Daarna was het even zoeken voor ons, maar met veel verbetenheid en enthousiasme gingen de jongens toch op zoek naar een doelpunt. We raakten de lat en kregen nog een grote kans, maar incasseerden uiteindelijk vanuit de omschakeling een tegendoelpunt. Heel zuur, maar ook een goed leermoment.’

Tien minuten voor tijd kreeg ook Dylan Vente zijn tweede gele kaart. Met negen man perste Onder 19 er nog wel een slotoffensief uit, maar de gelijkmaker viel niet meer. ‘Uiteindelijk is het door de blessure van Loyd en de rode kaarten een vervelende avond geworden voor ons. Aan de andere kant was het voor mij als trainer een interessante avond. Ik heb kunnen zien hoe mijn ploeg omgaat met tegenslagen. Dat hebben ze goed gedaan, dus ik houd een beetje een dubbel gevoel over aan deze wedstrijd. Hopelijk nemen we de positieve punten mee naar de uitwedstrijd van zaterdag tegen PEC Zwolle.’

ADO Den Haag Onder 19 – Feyenoord Onder 19 1-0
Scoreverloop:
65’ 1-0

Opstelling Feyenoord Onder 19: Bijlow; Reith, Sinteur, Zwartjens, Malacia; Roffelsen (46’ Van Wetten), Kökcü (82’ Smulders), Hansson; Van der Wilden (15’ Vicario), Vente en Roeleveld (60’ Robertha).