Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1
3b267bc0114e67c38080f95d6ceab546_2000_2000.jpg

Fredrik Bjørkan op huurbasis naar Feyenoord

Fredrik Bjørkan speelt dit seizoen voor Feyenoord. De Noorse linksback komt op huurbasis over van Hertha BSC. In de overeenkomst is ook een optie tot koop opgenomen.

Fredrik, die tijdens het Eredivisie-duel Feyenoord – FC Emmen als toeschouwer aanwezig was in De Kuip, kijkt uit naar zijn eerste speelminuten voor Feyenoord. ‘Voor mijn komst heb ik met Marcus Pedersen en Fredrik Aursnes over Feyenoord gesproken en zij vertelden enkel warme en positieve verhalen over de club, het stadion en supporters. De geweldige atmosfeer was afgelopen zaterdag goed voelbaar en ik hoop dit snel op het veld te mogen ervaren. Ik voel me klaar om te spelen en een bijdrage te leveren aan dit team.’

Bjørkan debuteerde in april 2016 in het eerste elftal van Bodø/Glimt, nadat hij daar ook de jeugdopleiding had doorlopen. Voor de club uit de Noorse Eliteserien speelde hij 136 officiële wedstrijden en won er zowel in 2020 en 2021 de Noorse landstitel. Bjørkan ontwikkelde zich in zijn geboortestad tot een moderne linksback met enorme drive naar voren, waardoor hij naast verdedigend ook in het aanvalsspel van waarde kan zijn. Aan het begin van dit kalenderjaar verliet hij zijn geboorteland voor een buitenlands avontuur bij Hertha BSC, waarvoor hij in een half seizoen tien officiële wedstrijden speelde. Fredrik Bjørkan, wiens vader Aasmund ook profvoetballer was, beleefde in 2021 zijn debuut voor Noorwegen en speelde tot nu toe zes interlands.

Bij Feyenoord gaat Bjørkan spelen met rugnummer 5.