Fanshop
Fanshop

Fraaie goals op dinsdagtraining

In aanloop naar de thuiswedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Heracles Almelo heeft Feyenoord de training van dinsdag aangegrepen om de automatismen in de ploeg bij te slijpen. Nog zonder de internationals werkten op een regenachtig Varkenoord zeventien spelers onder meer een opbouwvorm af. Hierbij werd de bal telkens van achteruit via het middenveld naar de voorste linie gespeeld, waar de spitsen en de bijsluitende middenvelders de voorzetten vanaf de zijkant dienden af te ronden.

Voor de supporters langs de kant van het veld was dit een fraai schouwspel om naar te kijken, want zij zagen verschillende mooie doelpunten vallen. Hoewel keepers Erwin Mulder en Ronald Graafland verschillende fraaie reddingen lieten zien, werden zij ook diverse keren kansloos gelaten door hun medespelers.

De selectie van Feyenoord werkt deze week toe naar de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo van aanstaande zaterdag. De ploeg hoopt dan de vierde overwinning op rij te boeken, nadat voorafgaand aan het afgelopen interlandweekend achtereenvolgens Go Ahead Eagles, Standard Luik (Europa League) en FC Groningen werden verslagen.

Bij winst op de hekkensluiter van de Eredivisie kruipt de ploeg van trainer Fred Rutten dichter naar de top van de Eredivisie toe. Feyenoord bezet op dit moment de tiende plaats op de ranglijst, maar het gat met nummer vijf FC Twente bedraagt slechts drie punten.

Voor Feyenoord is de wedstrijd van zaterdag eveneens een goede kans om revanche te nemen op Heracles, nadat de ploeg uit Almelo bijna exact een jaar geleden met een 1-2 overwinning vertrok uit De Kuip. Dat was een dure nederlaag voor Feyenoord, want bij winst had de ploeg destijds de koppositie kunnen grijpen.

De selectie van Feyenoord zal dinsdagavond ongetwijfeld met bijzondere interesse de verrichtingen van hun ploeggenoten Terence Kongolo en Elvis Manu volgen. De twee moeten met Jong Oranje in de uitwedstrijd tegen Jong Portugal een 2-0 achterstand goedmaken om zich te kwalificeren voor het EK. De wedstrijd begint om 18.00 uur en is live te zien op FOX Sports. 

Nog geen kaarten voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo van aanstaande zaterdag? Bestel die dan nu via www.feyenoord.nl/tickets