Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
FSL%20finaledag%20Markthal

Finaledag Feyenoord Street League bij Markthal

Het vierde seizoen van de Feyenoord Street League komt op woensdag 11 mei tot een climax. Tijdens de Finaledag worden de laatste en allesbeslissende wedstrijden van dit seizoen afgewerkt. Het prachtige decor hiervoor is, net als vorig jaar, het plein voor de Markthal.

In het centrum van Rotterdam strijden de dertig wijkteams uit Feijenoord, Charlois, IJsselmonde en Ridderkerk volgende week woensdag om de felbegeerde titel. Een seizoen lang hebben de teams het in deze maatschappelijke straatvoetbalcompetitie tegen elkaar opgenomen. Door deel te nemen aan workshops, buurtbijdragen te leveren en zowel op als buiten het veld sportief en goed gedrag te vertonen konden alle teams bovendien punten verdienen voor het ‘Geen Woorden Maar Daden’-klassement. De daarin veroverde punten zijn van grote invloed op de uiteindelijke ranglijst.

Huldiging op het balkon
Tijdens de Finaledag spelen de teams hun laatste competitiewedstrijd voor de eindklassering in hun eigen poule. Via finalewedstrijden maken de nummers één van de vijf competities samen met de drie beste nummers twee uit welk team er met de titel naar huis gaat. De winnaars zullen tijdens de prijsuitreiking, na een spetterend optreden van DJ Stefan Vilijn, als echte kampioenen gehuldigd worden op het balkon van de bibliotheek. Om vervolgens met de spelersbus van Feyenoord terug te worden gebracht naar hun eigen wijk. Later mag het winnende team ook nog een ereronde lopen door De Kuip.

Op de foto met de KNVB beker
Tijdens de Finaledag worden van 14:00 tot 18:00 uur diverse leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen. Zij kunnen bijvoorbeeld een kijkje nemen in de spelersbus en op de foto met de KNVB beker, die Feyenoord wist te veroveren. Verder kunnen kinderen deelnemen aan een dribbelparcours, polesoccer spelen, op de foto met Coentje, zich laten schminken of als een speer over de stormbaan gaan. Bovendien zijn er diverse optredens van opkomende Rotterdamse DJ’s. Uiteraard is iedereen welkom om zijn of haar favoriete ploeg te komen aanmoedigen!