#KrachtvanFeyenoord
#KrachtvanFeyenoord
#KrachtvanFeyenoord

Grootse afsluiting Street League - seizoen 2018-2019

FC De Reij, dit seizoen voor het eerste deelnemend met spelers uit Ridderkerk en Beverwaard, heeft dit seizoen de Feyenoord Street League gewonnen! FC Millinx - vorig seizoen nog winnaar - moest in de finale na strafschoppen zijn meerdere erkennen in FC De Reij.
Finaledag
Na een grootse opening van presentator Jeremy Sno en pannakoning Sharif El Jackson begon de laatste wedstrijdronde van seizoen 2018-2019. Naast de wedstrijden was er van alles te doen. Zo was er een schotmeter, voetbalvangspel, kon je FIFA spelen tegen eSporters, voetballen tegen jeugdspelers, panna’s uitdelen aan pannakoning Sharif en over de stormbaan. De Binnenrotte werd omgetoverd tot een waar Feyenoord-dorp.

Loting
Na de laatste wedstrijden werd er geloot voor de finalerondes. Achraf El Bouchataoui en Boyd Reith, spelers van Feyenoord Onder 19 en Jong Feyenoord, verzorgden deze loting. De teams in de finalerondes hebben een jaar lang de punten bij elkaar gesprokkeld door sportiviteit, inzet bij workshops en andere activiteiten, buurtbijdragen te organiseren en wedstrijden te spelen. 

In de finalerondes kwamen FC Arend (competitie A), FC Millinx (competitie B), De Violiers (competitie B – beste nummer twee), FC Jeugdveld (competitie C), FC Hillesluis (competitie D), FC De Reij (competitie E), FC Schiemond (competitie F) en FC Henegouwer (competitie G).

Finalerondes
De finales waren ongekend spannend, want in twee kwartfinales, een halve finale en in de finale werd de winnaar pas bekend na strafschoppen. In de zinderende finale tussen FC De Reij en FC Millinx, waarbij het thuisteam een achterstand van twee doelpunten wegpoetste en omboog naar een voorsprong, maakte FC Millinx uiteindelijk nog de gelijkmaker.

Uiteindelijk schoot Elfida (meisje) van FC De Reij de winnende strafschop binnen tussen alle stoere jongens. Een fantastisch einde van een jaar lang bikkelen. Direct na het laatste fluitsignaal pakten de spelers en begeleiders van FC De Reij hun moment op het veld om het te  vieren met het publiek en vervolgens nog een keer bij de prijsuitreiking.

Busreis
Het feestvieren hield niet op voor FC De Reij, want zij kregen een bijzonder ritje naar de eigen wijk. Net als de nummer twee FC Millinx en nummer drie FC Arend werd de winnaar namelijk door de spelersbus van Feyenoord 1 thuisgebracht. Binnenkort mogen deze teams ook nog naar wedstrijd van Feyenoord. Daarnaast krijgt FC De Reij nog een teamuitje en een ereronde in een volle Kuip!

Voor alle 42 teams is het seizoen ten einde en gaat de organisatie het seizoen evalueren. Hierbij bedanken we alle spelers, teamleiders, stagiairs, ouders en betrokkenen voor een onvergetelijk seizoen. Hopelijk blijft het een positieve herinnering!