Feyenoord 1

#FEYTWE: Advocaat nog ongeslagen, 22 bijzondere seconden

De teleurstelling was groot bij Feyenoord na het gelijkspel (1-1) tegen FC Twente. Een troost was dat de ploeg door dat resultaat toch nog ongeslagen bleef onder hoofdcoach Dick Advocaat. Dit en meer in dit statistiekenbericht.

* Feyenoord is dan nog wel ongeslagen onder de leiding van Advocaat in uit- en thuiswedstrijden in de Eredivisie (W12-G4-V0), maar het team leed in zijn tijdperk wel voor het eerst thuis puntenverlies. Advocaat won zijn eerste zeven thuiswedstrijden in De Kuip.

* FC Twente stond razendsnel op voorsprong in De Kuip door een goal van Václáv Cerny in de tweede minuut. Dat was Feyenoord al sinds 1997 niet meer gebeurd in De Kuip. Destijds scoorde Michael Jeffrey (2’) namens Fortuna Sittard (4-4) op 19 april 1997.

* Steven Berghuis trok de stand gelijk door een strafschop te verzilveren. Door de benutte penalty van de Feyenoord-aanvoerder is hij nu in zijn laatste negen Eredivisieduels bij elf doelpunten direct betrokken (zeven goals, vier assists), allemaal in 2020.

* Tussen de eerste, gemiste penalty van Berghuis (27:57 minuten) en de overtreding die Feyenoord de tweede strafschop opleverde (28:19 minuten) zaten precies 22 seconden.