Feyenoord Academy

Feyenoord O15 strijdt om derde plaats in Tbilisi

Het is Feyenoord Onder 15 niet gelukt een ticket voor de finale van het Vitali Daraselia Tournament te bemachtigen. Gastheer FC Dinamo Tbilisi bleek in de zaterdagavond gespeelde kruisfinale met duidelijke cijfers te sterk: het werd 5-1. Het team van coach Gaston Taument speelt nu zondag om 12:00 uur lokale tijd de strijd om de derde plaats (opnieuw) tegen de Georgische Academy.

Feyenoord begon vol goede moed aan de wedstrijd. De fysiek sterke tegenstander was vanaf het begin wat sterker en kreeg meteen wat kansen. Keeper Tjeerd Dekker moest in het eerste kwartier al een aantal keer handelend optreden. Na 15 minuten was ook hij het antwoord schuldig op een aanval van FC Dinamo: 1-0. Dik tien minuten later leek Feyenoord de eerst echte grote kans te krijgen: Levi Skyum kreeg de bal uit een vrije schop en stond plots alleen voor de Georgische keeper. Hij werd evenwel door de assistent-scheidsrechter afgevlagd vanwege buitenspel. Vlak voor rust kreeg Feyenoord een nieuwe domper te verwerken en zag het de achterstand verdubbeld worden (2-0).

Na rust schoot Feyenoord uit de startblokken en dat sorteerde meteen effect. Een pass van Skyum dwars door de verdediging van Dinamo kwam bij Ilyas el Moussaoui terecht. Hij twijfelde geen moment en schoot de aansluitingstreffer binnen: 2-1. Feyenoord was terug in de wedstrijd en ging enthousiast op zoek naar de gelijkmaker. Tien minuten na de 2-1 was het echter de thuisclub die opnieuw scoorde. Uit een vrije schop werd het, met nog 20 minuten op de klok, 3-1. Feyenoord was niet meer bij machte het verschil in twee goed te maken. FC Dinamo Tbilisi kreeg de ruimte die het wilde, en liep vervolgens uit naar 5-1. Het speelt de finale tegen het Italiaanse Empoli. Voor Feyenoord rest de troostfinale.