Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
fey%20sophia-5

Feyenoorders zorgen voor lach bij kinderen in Sophia

Met twee cheques en tassen vol cadeaus betrad de selectie van Feyenoord woensdagmiddag het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis voor het jaarlijkse bezoek. Maar het belangrijkste dat de Feyenoorders kwamen brengen, was iets dat niet tastbaar is: geluksmomentjes voor de vele kinderen, die dankzij het bezoek van de spelers en staf voor even hun zorgen konden vergeten.

Zoals ieder jaar zat ook dit keer de centrale hal van het Sophia al ruim voor de entree van de Feyenoord-selectie vol met kinderen. Toen de spelers en stafleden één voor één werden binnengeroepen door presentatoren Petto (Sophia TV) en Peter Houtman kregen ze dan ook een enthousiast onthaal. Karim El Ahmadi kreeg het grootste applaus, want hij mocht als ambassadeur van het Sophia maar liefst twee cheques overhandigen.

Opbrengst naar Kinderthoraxcentrum en Sophia TV

De eerste cheque had een waarde van € 22.277,60 - een bedrag dat werd opgehaald rondom de wedstrijd Feyenoord - Go Ahead Eagles in april 2015 en ten goede komt aan het Sophia Kinderthoraxcentrum, waar kinderen met afwijkingen aan hart, longen en luchtwegen worden behandeld. Op de andere cheque prijkte het recordbedrag van maar liefst € 29.500,-, dat werd verzameld rondom de wedstrijd tussen Feyenoord en Willem II in september 2015. Die cheque was bestemd voor Sophia TV, dat wekelijks enkele live-uitzendingen maakt (over alles behalve ziek zijn) die kinderen in het ziekenhuis een moment van afleiding bieden.

Na de overhandiging verdeelden de spelers en staf zich over de afdelingen van het ziekenhuis, waar een bezoek werd gebracht aan de kinderen die niet in staat waren om hun kamers te verlaten. Een deel van de spelers bleef achter in de centrale hal, waar ze de kinderen op verschillende manieren vermaakten. Zo waagden Tonny Vilhena en Kamil Miazek zich op een springkussen, deden Calvin Verdonk en Bart Nieuwkoop mee aan een quiz en speelden Simon Gustafson en Jens Toornstra een potje tafelvoetbal met iedereen die maar wilde. Ook Feyenoords clubarts Casper van Eijck, werkzaam bij het Erasmus MC, kwam nog een kijkje nemen. 

Dankbaar

Voor Toornstra was het zijn tweede bezoek aan Sophia, en zijn eerste sinds hij zelf vader is. ‘Als je zelf vader bent, dan maakt het nóg meer indruk op je’, vertelde de 26-jarige middenvelder tussen het poseren voor de foto’s door. ‘Kinderen horen onbezorgd te kunnen leven, maar dat dat is helaas niet voor iedereen weggelegd. Bij de lift kwamen we een jongen tegen die op weg was naar een operatie. Maar voordat hij geopereerd zou worden, wilde nog snel even op de foto met ons. Dat was heftig. Het is fijn dat wij de kinderen door middel van een handtekening, foto of een kort praatje een leuke middag kunnen bezorgen.’

Bart Nieuwkoop had vooral een dubbel gevoel. De 20-jarige verdediger was voor het eerst in het Sophia. ‘Als je ziet hoe sommige kinderen er aan toe zijn, dan krijg je wel een brok in je keel. Aan de andere kant is het heel mooi als je juist díe kinderen een glimlach kunt bezorgen door bijvoorbeeld een spelletje met ze doen. Ik ben dan ook erg dankbaar voor het feit dat ik dit mag doen. Het is een mooie bijkomstigheid van het leven als profvoetballer.’

Feyenoord TV zendt donderdagavond een reportage uit over het bezoek van de selectie aan het Erasmus MC-Sophia. De uitzending is om 18:10 uur te zien op kanaal 3 van FOX Sports.