Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
sophia3

Feyenoorders zien kinderen opbloeien in Sophia

De Feyenoord-selectie heeft donderdag het jaarlijkse bezoek aan het Sophia Kinderziekenhuis afgelegd. Spelers en staf van de Rotterdamse club werden met groot enthousiasme onthaald door de kinderen, die zichtbaar onder de indruk waren van de aanwezigheid van de voetballers. Ruud Vormer werd voorgesteld als nieuwe ambassadeur van Sophia. Hij overhandigde daarbij namens Feyenoord een cheque ter waarde van maar liefst € 20.308,67. Dit bedrag is opgehaald tijdens een collecte die rondom de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht in september is gehouden.

De meeste bezoekers die iets na twee uur ’s middags de centrale hal van het ziekenhuis inliepen, hielden even hun pas in. Dat had alles te maken met de bijzondere verbondenheid die op dat moment was ontstaan in het Sophia, waar de kinderen op het podium een plaatsje tussen de spelers hadden bemachtigd. Nadat presentator Peter Houtman het ‘Hand in hand kameraden’ had ingezet, werd het clublied door zowel de spelers, trainers en kinderen uit volle borst meegezongen.

‘Je ziet de kinderen helemaal opbloeien’, vertelde Vormer, die dit seizoen Erwin Mulder opvolgt als ambassadeur van het kinderziekenhuis. In die rol zal hij komend jaar evenals vandaag nog een aantal keer een bezoek brengen aan Sophia. Net als de meeste andere spelers ging Vormer langs bij een aantal kinderen op hun eigen afdeling. ‘Dat is soms wel even slikken, maar het is mooi om te zien hoe onze aanwezigheid voor een lach op hun gezicht zorgt.’

Volgens Annelies Blom, evenementencoördinator van Sophia, geeft de aandacht die de kinderen van de Feyenoorders krijgen hen nieuwe kracht en energie. ‘Het bezoek van de Feyenoord-selectie gonst hier ook de komende dagen nog over de afdelingen’, glimlachte ze. ‘Feyenoord leeft hier zó erg. De kinderen zitten wekenlang in spanning en leven toe naar deze dag, en als het zo ver is zie je ze de hele dag stralen. Daarom is deze dag echt een hoogtepunt in het jaar.’

Terwijl een deel van de selectie in tweetallen hun gezicht liet zien op een aantal afdelingen in het ziekenhuis, namen andere spelers het in een speciaal opgezette voetbalkooi op tegen de kinderen. Het bezoek van Feyenoord werd afgesloten met een spelletje Bingo, wat voor sommigen een mooie prijs opleverde. De grootste winst van deze bijzondere dag was echter de lach die bij alle kinderen zichtbaar was, en waarschijnlijk niet snel van hun gezicht zal verdwijnen.