Fanshop
Fanshop
wk_brasil_oranje_portret

Feyenoorders winnen met Oranje ook tweede duel op WK

Het Nederlands elftal heeft woensdagavond een grote stap gezet richting de achtste finales van het WK in Brazilië. Na de eclatante 1-5 overwinning op Spanje van vorige week won de ploeg van bondscoach Louis van Gaal ook de tweede wedstrijd in de groepsfase: 2-3 tegen Australië. Evenals tegen Spanje begonnen Daryl Janmaat, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi in de basis bij Oranje. Laatstgenoemde raakte geblesseerd en moest in de slotminuut van de eerste helft per brancard van het veld. Janmaat en De Vrij speelden de volledige wedstrijd.

Oranje kwam tegen Australië na twintig minuten op voorsprong, dankzij een doelpunt van Arjen Robben. Lang kon de ploeg daarvan niet genieten, omdat Tim Cahill de stand een minuut later alweer gelijk trok. In de tweede helft kwam Nederland zelfs op achterstand, nadat Daryl Janmaat de bal in het strafschopgebied ongelukkig en aangeschoten tegen zijn arm had gekregen en de scheidsrechter naar de stip wees. Een 2-1 achterstand – Mile Jedinak benutte de penalty – was het gevolg, maar die werd in het laatste half uur knap omgebogen in een 2-3 overwinning. Eerst knalde oud-Feyenoorder Robin van Persie de gelijkmaker binnen, waarna Memphis Depay van afstand voor het winnende doelpunt zorgde.

Met zes punten uit twee duels staat Nederland er uitstekend voor in groep B van het WK. De laatste wedstrijd in de groepsfase staat aankomende maandag 23 juni op het programma, als Chili de tegenstander is.