Fanshop
Fanshop
Graafschap-fey-28

Feyenoorders waaieren uit over internationale velden

Negen spelers van Feyenoord ontbreken de komende periode vanwege internationale verplichtingen in De Kuip. Terence Kongolo, Eljero Elia en Karim El Ahmadi melden zich bij het nationale elftal van hun land, terwijl in totaal zes spelers zich aansluiten bij verschillende nationale jeugdselecties. Een overzicht.

Terence Kongolo en Eljero Elia maken deel uit van de selectie van het Nederlands elftal, dat voor een cruciale interlandperiode staat. Oranje moet de EK-kwalificatieduels met Kazachstan (zaterdag 10 oktober, Astana) en Tsjechiƫ (dinsdag 13 oktober, Amsterdam) winnen om in de race te blijven voor het Europees kampioenschap in Frankrijk, komende zomer. Elia werd zondag toegevoegd aan de selectie van Oranje, als vervanger van de geblesseerde Quincy Promes.

Sven van Beek en Tonny Vilhena vertegenwoordigen Feyenoord in de selectie van Jong Oranje, voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Slowakije. De selectie van coach Fred Grim komt dinsdag in Nijmegen bijeen. Het duel met de Slowaken wordt zondagmiddag om 14.30 uur gespeeld in De Goffert, het stadion van NEC Nijmegen. Rick Karsdorp, die ook was geselecteerd voor deze wedstrijd, heeft zich afgemeld in verband met liesklachten.

Voor Karim El Ahmadi staan er twee interlands op het programma met de nationale selectie van Marokko. De middenvelder is geselecteerd voor de oefenduels met Ivoorkust (9 oktober) en Guinee (12 oktober), ter voorbereiding op de start van de WK-kwalificatie later dit jaar.

Bilal BasaƧikoglu is opgenomen in de selectie van Jong Turkije, voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Wit-Rusland op 9 oktober.

Bart Nieuwkoop, die afgelopen zondag debuteerde voor Feyenoord in de uitwedstrijd tegen De Graafschap, is door KNVB-coach Remy Reijnierse opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands Beloftenelftal voor een vierlandentoernooi van 7 tot en met 13 oktober in Duitsland. Nieuwkoop treft met Oranje onder 20 op woensdag 7 oktober in Heideheim Engeland, drie dagen later in Aalen het gastland, waarna het toernooi op dinsdag 13 oktober in wederom Aalen wordt afgesloten met een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Turkije.

Jari Schuurman en Calvin Verdonk starten deze interlandperiode aan de kwalificatie voor het Europees kampioenschap voor spelers onder de 19 jaar. De twee zijn door KNVB-coach Aron Winter opgenomen in de definitieve selectie van Oranje onder 19 voor het eerste EK-kwalificatietoernooi, in Frankrijk. De nationale jeugdploeg treft op 7 oktober Gibraltar, twee dagen later Liechtenstein en sluit het toernooi op 12 oktober af tegen het gastland. Justin Bijlow, keeper van Feyenoord A1, heeft zich vanwege een blessure afgemeld voor dit toernooi.