Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoorders vallen volop in de prijzen

Aanvoerder Orkun Kökcü is dit seizoen met overmacht verkozen tot winnaar van de Gouden Schoen. In de jaarlijkse verkiezing van De Telegraaf, waarbij oud-internationals hun licht laten schijnen over de beste spelers in de Eredivisie, was Kökcü volgens liefst 29 van de 35 voetbalgrootheden de speler van het jaar.

Kökcü treedt met de verkiezing in de voetsporen van Karim El Ahmadi, die in seizoen 2016-2017 als Feyenoorder de Gouden Schoen overhandigd kreeg en net als Kökcü werd geroemd om zijn grote aandeel in het behalen van de landstitel.

Voor Kökcü was het niet de enige persoonlijke prijs die hij mocht bijschrijven deze week. Ook voetbalmagazine Voetbal International heeft de 22-jarige dynamische middenvelder uitgeroepen tot beste speler van seizoen 2022-2023. Kökcü bleef zijn ploeggenoot David Hancko, die ook bij de verkiezing voor de Gouden Schoen op het podium eindigde door derde te worden, nipt voor op de ranglijst.

Bij het Algemeen Dagblad werd Hancko verkozen tot beste speler van het seizoen. De 25-jarige Slowaaks international, die vorige zomer de overstap maakte naar Feyenoord, speelde zich na zijn komst in rap tempo in de basis, maakte van alle Feyenoorders de meeste minuten in de competitie en ontpopte zich tot een betrouwbare en stabiele kracht in de defensie van de landskampioen. Justin Bijlow eindigde in het AD-klassement als derde.