Fey-PSV-011

Feyenoorders teleurgesteld maar strijdbaar na verlies

De Feyenoord-spelers waren zondagavond na afloop van het verloren duel om de Johan Cruijff Schaal tamelijk eensgezind in hun commentaar. De nederlaag tegen PSV (0-1) was onnodig en zorgde voor teleurstelling, maar het vertoonde spel in de tweede helft biedt vertrouwen voor de toekomst. De reacties van Karim El Ahmadi, Rick Karsdorp, Tonny Vilhena en Jens Toornstra lees je hieronder.

El Ahmadi: ‘Dit knaagt niet aan ons zelfvertrouwen’
‘PSV was de eerste helft de betere ploeg, dat is duidelijk. Hoe wij speelden, mag eigenlijk niet gebeuren. Positief is dat we in de tweede helft direct hebben laten zien dat we veel beter kunnen. In fases vond ik ons zelfs beter spelen dan PSV. Het verschil is alleen dat zij wel scoorden in hun sterke fase, terwijl wij dat hebben nagelaten. Verliezen is nooit leuk, maar we moeten niet vergeten dat PSV een heel volwassen ploeg heeft en vorig jaar terecht kampioen is geworden. Daarom knaagt dit verlies niet aan ons zelfvertrouwen.’

Karsdorp: ‘In eerste kwartier na rust moeten scoren’
‘De eerste helft was van onze kant niet goed genoeg. Daar hebben we het tijdens de rust over gehad met elkaar. We hebben toen wat dingen omgezet en afgesproken dat we de duels meer moesten aangaan. Dat pakte goed uit en na rust zag je dat we heel goed kunnen voetballen, alleen hadden we dat de hele wedstrijd moeten doen. In de slotfase speelden we alles of niets met Kramer en Botteghin voorin, maar eigenlijk hadden we in het eerste kwartier na rust moeten scoren. De komende periode moeten we de lijn van de tweede helft doortrekken.’

Vilhena: ‘We hebben onszelf tekort gedaan’
‘We hebben deze wedstrijd in de eerste helft verloren. De ruimtes op het veld waren te groot en we speelden te gehaast, waardoor we de mindere waren ten opzichte van PSV. Na rust hebben we ons opgericht en als team gestreden voor wat we waard waren, alleen hebben we onszelf niet beloond. De kansen waren er, ook voor mij. Ik kreeg de bal kort na rust voor mijn rechtervoet, alleen pakte de keeper mijn schot. Daarna volgden er meer kansen op de gelijkmaker en daarom hebben we onszelf tekort gedaan door niet te scoren. Toch kunnen we tevreden zijn over het vertoonde spel in de tweede helft. Dat moeten we meenemen naar komende week, als de competitie begint.’

Toornstra: ‘Zonde, maar met hoofd omhoog terug naar Rotterdam’
‘Dit is erg zonde, want we speelden tenslotte om een prijs. In de eerste helft was het te terughoudend van onze kant. Hoe dat komt is lastig te zeggen. Na rust hebben we de schroom van ons afgeworpen en stond er een agressief, fel en goed voetballend Feyenoord. Dat is positief, alleen moeten de kansen die je krijgt er dan wel in. Zonde, maar op basis van de tweede helft kunnen we met het hoofd omhoog terug naar Rotterdam en gaan toewerken naar de competitiestart van komende week.’