Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
training%20do-7

Feyenoorders ronden af in de Algarve

Prachtige goals en ijzersterk keeperswerk. Het Alfamar Beach & Sport Resort in Portugal was donderdagochtend decor van onder meer diverse afwerkvormen, waarbij de aanvallers en doelmannen van Feyenoord elkaar afwisselend de baas waren. De afrondoefening was onderdeel van veldtraining nummer vijf, die eindigde met een serie intensieve partijspelen. Karim El Ahmadi keerde terug op het trainingsveld, nadat hij de afgelopen dagen afwezig was met knieklachten.

Afronden in de Algarve
Dirk Kuyt en Bilal Basaçikoglu gaven de voorzetten vanaf rechts, Eljero Elia en Anass Achahbar deden dit vanaf de linkerflank. Aan het viertal de taak om vanaf de zijkanten de spitsen Michiel Kramer en Colin Kazim-Richards te bedienen, terwijl Simon Gustafson en Lex Immers regelmatig bijsloten vanaf het middenveld. Van achter het doel zagen de toeschouwers een paar heerlijke ballen tegen de touwen vliegen, terwijl ook de keepers Kamil Miazek en Justin Bijlow lieten zien wat ze in huis hadden. 

Video
Nieuwsgierig naar de goals en de saves? Op de officiële kanalen van Feyenoord op Twitter, Instagram en Facebook zie je een korte clip van de afrondoefening in de Algarve. Ook zie je op die accounts veel andere video's en beelden van de verrichtingen van Feyenoord in Portugal.

Tips van de trainers
De afrondoefening werd nauwlettend gevolgd door onder meer Patrick Lodewijks en Roy Makaay. De keeperstrainer riep zo nu en dan een van de doelmannen bij zich voor een aanwijzing, terwijl de voormalig topspits de aanvallende partij voorzag van tips.

Pittige partijspelen
Na de afwerkvormen verdeelde hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst zijn selectie in drie teams, die het afwisselend tegen elkaar opnamen. Al snel vlogen de vonken er vanaf in de Algarve en volgden de pittige duels elkaar in rap tempo op. De wil om te winnen was duidelijk zichtbaar bij de Feyenoorders, die toewerken naar de topper tegen PSV van volgende week.

Middenvelder sluit aan
Ook Karim El Ahmadi gaf vol gas tijdens de partijspelen. De middenvelder keerde donderdag terug op het trainingsveld, nadat hij de zowel dinsdag als woensdag de veldtraining miste wegens knieklachten.

Business Club kijkt toe
De training van Feyenoord werd behalve door enkele tientallen supporters ook bekeken door een delegatie van de Feyenoord Business Club. De afvaardiging van de FBC is woensdag gearriveerd in Portugal en stond een dag later voor het eerst langs de lijn van het trainingsveld.

Donderdagmiddag persmoment en besloten training
Na een intensieve training stapten de Feyenoorders voldaan de bus in, die iets na twaalf uur ’s middags koers zette naar het spelershotel. Daar wacht voor een aantal jongens een interview of fotoshoot met de aanwezige pers. Later op de dag volgt nog een besloten training, die niet toegankelijk is voor pers en publiek.