shirt_oranje

Feyenoorders onderuit met Jong Oranje

Een matig Jong Oranje heeft donderdag de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Georgië met 0-1 verloren. In Deventer begonnen Tonny Vilhena, Jean-Paul Boëtius en de aan PEC Zwolle verhuurde doelman Warner Hahn in de basis. Jambul Jigauri maakte twintig minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd.

Het Nederlands elftal ging donderdag zonder Feyenoorders met 2-0 onderuit in de oefeninterland tegen Italië. Bij het debuut van bondscoach Guus Hiddink begonnen oud-Feyenoorders Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daryl Janmaat, Georginio Wijnaldum, Dirk Kuyt en Robin van Persie in de basis. Martins Indi kreeg al na tien minuten spelen een rode kaart, vanwege het vloeren van de doorgebroken Zaza in het strafschopgebied. Uit de strafschop die volgde maakte Daniele De Rossi de 2-0, nadat Ciro Immobile al in de derde minuut de score had geopend.