Feyenoord-Sparta-16

Feyenoorders met goed gevoel naar Rusland

Voor Brad Jones, Renato Tapia, Karim El Ahmadi, Sofyan Amrabat en Nicolai Jørgensen staat het WK nu echt voor de deur. De vijf Feyenoorders speelden dit weekend met hun land de laatste vriendschappelijke wedstrijd ter voorbereiding op het mondiale toernooi in Rusland, dat aanstaande donderdag 14 juni begint.

De vijf Feyenoorders kwamen allen zaterdag in actie en sloten de oefencampagne voor het WK met een goed gevoel af. Jones (Australië), Jørgensen (Denemarken) en het Marokko van El Ahmadi en Amrabat wonnen hun wedstrijd, terwijl Tapia met Peru gelijkspeelde op bezoek bij Zweden.

Jones
Bij het oefenduel van Australië met Hongarije zat het venijn ‘m in de staart. De 0-1 voorsprong werd kort voor tijd uit handen gegeven door een eigen doelpunt van Trent Sainsbury, maar in blessuretijd greep het team van bondscoach Bert van Marwijk alsnog de overwinning. Jones keepte de volledige tweede helft.

El Ahmadi & Amrabat
Met El Ahmadi als basisspeler tankte Marokko nog wat extra zelfvertrouwen met een 1-3 zege op Estland. De captain van Feyenoord kwam ruim een uur in actie. Ploeggenoot Sofyan Amrabat speelde in de laatste test voor het WK juist het laatste half uur mee.

Jørgensen
Ook Denemarken kende een goede generale voor het WK. Dankzij twee late goals wonnen de Denen in eigen huis knap met 2-0 van Mexico. Jørgensen startte in de basis en kwam 45 minuten in actie, waarna hij in de rust werd afgelost door Ajax-spits Kasper Dolberg.

Tapia
Alleen Tapia sloot de oefencampagne op weg naar Rusland niet winnend af. De uitwedstrijd van Peru tegen Zweden eindigde zoals ‘ie begon: 0-0. De Feyenoorder speelde in Göteborg 75 minuten mee en werd een kwartier voor tijd vervangen.