Fanshop
Fanshop
fey-south-24

Feyenoorders melden zich bij nationale teams

Negen Feyenoord-spelers ontbreken de komende periode in De Kuip vanwege internationale verplichtingen. Vier Feyenoorders melden zich deze week bij het nationale team van hun land, terwijl vijf spelers aansluiten bij verschillende nationale jeugdselecties. Een overzicht.

Kenneth Vermeer en Rick Karsdorp melden zich vandaag in Noordwijk, waar het Nederlands elftal bijeenkomt voor twee vriendschappelijke interlands. Oranje oefent op vrijdag 25 maart in Amsterdam tegen Frankrijk en neemt het op dinsdag 29 maart in Londen (op Wembley) op tegen Engeland. Voor Karsdorp is het de eerste keer dat hij bij de selectie van het Nederlands elftal zit. De rechtsback was aanvankelijk opgeroepen voor Jong Oranje, maar mag zich na diverse aanmeldingen melden bij de nationale ploeg.

Vanwege de promotie van Karsdorp is Sven van Beek de enige Feyenoorder bij Jong Oranje. De centrale verdediger vertrekt maandag met dat team naar Spanje, waar oefenduels worden gespeeld met Jong Noorwegen (vrijdag 25 maart) en Jong Servië (maandag 28 maart). Terence Kongolo en Tonny Vilhena behoorden tot de voorselectie van bondscoach Fred Grim, maar haakten af vanwege respectievelijk een hamstringblessure en familieomstandigheden.

Voor Karim El Ahmadi staan er twee kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup op het programma. De middenvelder speelt met Marokko twee keer tegen Kaapverdië, op zaterdag 26 maart (uit) en dinsdag 29 maart (thuis).

Ook voor Renato Tapia staan er twee belangrijke wedstrijden voor de deur. De Peruaan speelt met zijn land twee kwalificatiewedstrijden voor het WK 2018. Op vrijdag 25 maart neemt Peru het in de hoofdstad Lima op tegen Venezuela, terwijl de ploeg in de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 maart op bezoek gaat bij Uruguay.

Bilal Basaçikoglu speelt met Jong Turkije voor kwalificatie voor het EK Onder 21. De aanvaller en zijn landgenoten ontmoeten op dinsdag 29 maart Jong Slowakije, de koploper in de kwalificatiepoule.

Bart Nieuwkoop vliegt maandagavond met Oranje Onder 20 naar Portugal, waar het nationale jeugdteam deze week twee keer oefent tegen de Portugese leeftijdsgenoten. Zowel op donderdag 24 maart als zaterdag 26 maart komt de ploeg in actie.

Justin Bijlow en Jari Schuurman gaan zich met Oranje Onder 19 proberen te plaatsen voor het EK, dat in juli in Duitsland wordt gespeeld. Oranje Onder 19 treedt in eigen land aan tegen achtereenvolgens Oekraïne (donderdag 24 maart, Groesbeek), Noord-Ierland (zaterdag 26 maart, Uden) en Polen (dinsdag 29 maart, Groesbeek). De winnaar van de zogenoemde Eliteronde plaatst zich voor het EK.