Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming
tr%20ned%20elftal3

Feyenoorders keren met Oranje terug op vertrouwde grond

Op voor hen vertrouwde grond hebben Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Terence Kongolo en Jordy Clasie vrijdag een training afgewerkt met het Nederlands elftal. De vijf Feyenoorders maken deel uit van de voorlopige WK-selectie van Oranje, dat op het veld van De Kuip toewerkte naar de vriendschappelijke interland tegen Ghana van zaterdagavond.

Naast de vijf spelers van het huidige Feyenoord telt de selectie van het Nederlands elftal momenteel zes spelers met een verleden bij de Rotterdamse club. Aanvoerder Robin van Persie, Dirk Kuijt, Ron Vlaar, Jonathan de Guzman, Leroy Fer en Georginio Wijnaldum keerden voor even terug in De Kuip, waar de belangstelling groot was voor de training het nationale elftal.
Op het moment dat de spelersbus van Oranje de toegangspoorten van het stadion bereikte, was het daar al een drukte van belang. Honderden fans en belangstellenden hadden zich verzameld om een glimp op te vangen van de spelersgroep van bondscoach Louis van Gaal. Ondertussen was ook de Olympiatribune, die opengesteld was voor publiek, al in rap tempo oranje gekleurd.

De toeschouwers zagen hoe Oranje zich op de schitterende grasmat van De Kuip voorbereidde op de oefeninterland tegen Ghana, die onderdeel uitmaakt van de oefencampagne voor het WK in Brazilië. Van Gaal had zijn selectie in twee groepen verdeeld. De ene helft van het veld was toneel van een intensief partijspel, terwijl aan de overkant onder meer spelhervattingen centraal stonden.  Ook Carlo de Leeuw (materiaalman) en Arno Philips, die vanaf komend seizoen als fysieke trainer aan de slag gaat bij Feyenoord, stonden op het veld, als onderdeel van de staf van het Nederlands elftal.

Van Gaal mag in totaal 23 spelers selecteren voor het WK, wat betekent dat er van de huidige 29-koppige spelersgroep nog zes spelers zullen afvallen. In eerder stadium gaf de bondscoach aan in principe morgen (zaterdag) voorafgaand aan het duel met Ghana zijn definitieve selectie bekend te maken. Ook de Feyenoorders Tonny Vilhena en Jean-Paul Boёtius, die woensdag in actie kwamen met Jong Oranje, maken nog kans om daarvan deel uit te maken.

Voor de interland tegen Ghana in De Kuip zijn nog kaarten verkrijgbaar. Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop of om direct tickets te bestellen.