Fanshop
Fanshop
Clasie%20Jordy%20070912-07%20kopie

Feyenoorders hervatten WK-voorbereiding

De zeven Feyenoorders die deel uitmaken van de voorselectie van het Nederlands elftal hebben donderdag de voorbereiding op het WK hervat. Na een rustdag hebben Jordy Clasie, Stefan de Vrij, Daryl Janmaat, Tonny Vilhena, Jean-Paul Boëtius, Bruno Martins Indi en Terence Kongolo zich weer gemeld in Hoenderloo. Daar sluit voor het eerst ook een deel van de internationals uit buitenlandse competities aan, onder wie oud-Feyenoorders Jonathan De Guzman, Robin van Persie en Ron Vlaar.

Oranje besluit aanstaande zaterdag de trainingstage met een oefenwedstrijd tegen Ecuador. De spelers uit de voorlopige selectie vertrekken na deze interland naar Portugal. Het keurkorps verblijft tussen 20 en 27 mei in Lagos.

Nederland speelt op zaterdag 31 mei in De Kuip vriendschappelijk tegen Ghana. Een dag eerder, op vrijdag 30 mei om 11.30 uur, werkt de ploeg een openbare training af in het stadion.  

In de aanloop naar het WK is tot slot op 4 juni Wales de tegenstander. Twee dagen daarvoor moet de definitieve WK-selectie van 23 spelers doorgegeven zijn aan de FIFA. Op 5 juni vliegt de WK-selectie naar Brazilië, waar op 13 juni het openingsduel met wereldkampioen Spanje wordt gespeeld.