Fanshop
Fanshop
Raften-04

Feyenoorders beleven spetterende middag op het water

Voor Feyenoord draaide het vrijdag tijdens het trainingskamp in Oostenrijk voor even niet om voetbal. Na vier intensieve dagen op het trainingsveld gunde trainer Giovanni van Bronckhorst zijn spelers een vrije dag, wat hen de gelegenheid gaf om hun tijd zelf in te vullen. De Feyenoorders konden daarbij ook kiezen uit onder meer een bezoek aan de stad Innsbruck en om te gaan raften. Veruit het grootste deel van de spelersgroep koos voor dat laatste, wat een spetterende middag opleverde.

Bij aankomst verruilden de zeventien spelers die zich hadden aangemeld hun vertrouwde trainingstenue voor een andere outfit van adidas, namelijk speciale wetsuites. Deze zat de jongens als gegoten en nadat iedereen van een zwemvest en een helm was voorzien, kon het avontuur beginnen.

Wat volgde was een uitgebreide instructie van de begeleiders en uiteraard een groepsfoto op het droge, waarna het tijd was om de boten in te stappen. Verdeeld over drie teams gingen de Feyenoorders het water op en al snel waren ze door de sterke stroming uit het zicht verdwenen.

Dat de voetballers het naar hun zin hadden op het water, bleek wel op het moment dat ze het punt passeerden waarop een cameraploeg van Feyenoord TV en enkele fotografen stonden. Zingend, joelend en op en neer deinend in de golven kwamen de Feyenoorders voorbij, met uiteraard spectaculaire beelden als resultaat. Moe maar voldaan keerden ze enkele uren later weer terug in het hotel, een bijzondere ervaring rijker.

Na het teamuitje gaat vanaf morgen (zaterdag) de focus weer op voetbal bij Feyenoord. De selectie van Van Bronckhorst werkt dan twee groepstrainingen af, terwijl tussendoor het tweede persmoment van de week op het programma staat.

Bekijk de fraaiste foto’s van het raften in de fotocollage. De reportage van Feyenoord TV volgt later vandaag op deze website.