O15Suriname2a

Feyenoord & Curacao Soccer Academy spelen finale

Feyenoord & Curaçao Soccer Academy zijn doorgedrongen tot de finale van het SPSB U15 internationaal voetbaltoernooi. In poule A kwamen Feyenoord en de nationale selectie van Suriname niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Feyenoord was vooral in de eerste helft erg dominant en gaf de Surinaamse selectie bijna geen kans om in het spel te komen. Marouan Azarkan en publiekslieveling Crysencio Summerville kregen hun kansen, maar verzuimden steeds weer te scoren. Toch zouden de Rotterdammers medio de eerste speelperiode op voorsprong komen via Azarkan die door middel van een machtige vrije trap de Surinaamse goalie wist te verschalken.

Na rust moest Suriname uit een ander vaatje gaan tappen en begon de gastheer steeds aanvallender te spelen. Uiteindelijk zou het Benjamin Helstone lukken om twee Feyenoorders te passeren en vanuit rechts het leder te knallen achter de Feyenoord doelman. Feyenoord herstelde zich hierna, kreeg nog een paar scoringskansen, maar zag steeds weer de Surinaamse goalie op haar pad: 1-1.

Suriname is in poule A geëindigd op de tweede plaats met twee punten uit twee wedstrijden, terwijl Feyenoord poule winnaar is geworden met vier punten. Frans Guyana eindigt met een punt op de derde plaats. In poule B mocht Curaçao Soccer Academy met de eer strijken en spelen vandaag in het Dr. Ir. Frank Essed stadion de finale tegen Feyenoord. Suriname zal het voor de derde plaats opnemen tegen Tony’s Football Academy Rotterdam (TFS), terwijl Bonaire en Frans Guyana zullen strijden voor de vijfde plaats.

Bron: SME Sport