Fanshop
Fanshop

Feyenoord zonder Nelom en El Ahmadi naar Luik

Feyenoord reist woensdag zonder Miquel Nelom en Karim El Ahmadi af naar Belgiƫ, voor de Europa League-wedstrijd tegen Standard Luik. Het tweetal ontving in de groepsfase tweemaal een gele kaart en staat daardoor op scherp, wat betekent dat ze bij een eventuele gele kaart geschorst zijn voor de komende wedstrijd in de Europa League. Om die reden zijn ze door trainer Fred Rutten buiten de selectie gelaten. Ook Joris Mathijsen ontbreekt. De verdediger kampt met een blessure en is daardoor niet inzetbaar in de laatste wedstrijd van de groepsfase van het toernooi.

De selectie van Feyenoord vertrekt woensdag aan het begin van de middag naar Luik, waar de ploeg aan het einde van de middag (17.00 uur) de afsluitende training afwerkt in de aanloop naar de wedstrijd van donderdag. Deze vindt plaats in Stade Maurice Dufrasne, de thuishaven van Standard. Voorafgaand aan de oefensessie geeft Fred Rutten in het stadion een persconferentie.

Bij winst op Standard Luik blijft Feyenoord groepshoofd in poule G, wat een geplaatste status oplevert voor de achtste finales van het toernooi. De Belgen staan momenteel op de vierde plaats in de groep en kunnen zich niet meer kwalificeren voor de volgende ronde.

De selectie waarmee Feyenoord woensdag afreist naar Luik bestaat uit de volgende 20 spelers:

Keepers
1. Erwin Mulder
13. Ronald Graafland
16. Kenneth Vermeer

Verdedigers
2. Luke Wilkshire
5. Terence Kongolo
22. Sven van Beek
23. Khalid Boulahrouz
25. Lucas Woudenberg

Middenvelders
6. Jordy Clasie
10. Lex Immers
21. Tonny Vilhena
26. Rick Karsdorp
28. Jens Toornstra

Aanvallers
7. Jean-Paul Boetius
14. Bilal Basacikoglu
15. Colin Kazim-Richards
17. Elvis Manu
19. Mitchell Te Vrede
29. Anass Achahbar
31. Wessel Dammers