Feyenoord 1

Feyenoord ziet gat naar AZ groter worden

Feyenoord heeft zondag de kans laten liggen om in te lopen op AZ. In het AFAS Stadion kwam de ploeg twee keer op voorsprong, maar gaf dat voordeel beide keren uit handen. De Alkmaarders liepen na rust zelfs uit naar een 4-2 zege, waardoor Feyenoord zichzelf een slechte dienst bewees in de race om Europees voetbal.

Dick Advocaat wilde in aanloop naar de uitwedstrijd tegen AZ niet spreken van een cruciale wedstrijd voor de strijd om Europees voetbal. Toch was de confrontatie met de club uit de Zaanstreek een ideale gelegenheid om in te lopen op de nummer drie van de Eredivisie, die voor aanvang van de 24ste speelronde drie punten meer had verzameld dan Feyenoord. Bovendien speelden koploper Ajax en nummer twee PSV gelijk.

Droomstart
Een droomstart hielp Feyenoord in het zadel. Marcos Senesi knikte in de achtste minuut al een ragfijne voorzet van Steven Berghuis in het doel. Er leek na de vroege openingstreffer geen vuiltje aan de lucht, maar balverlies op de helft van AZ leidde de gelijkmaker in van de thuisploeg. Myron Boadu was het eindstation van een counter en krulde de bal om Justin Bijlow – die zijn rentree maakte – heen.

Luis Sinisterra profiteerde snel na de gelijkmaker van een misverstand in de AZ-defensie. De Colombiaan tikte de bal in een leeg doel, maar ook zijn goal werd nog voor rust weggepoetst door Boadu. In de tweede helft kwam Feyenoord haast onherkenbaar uit de kleedkamer en voltooide de spits zijn hattrick door de 3-2 binnen te schieten, na een ongelukkige inspeelpass van Bijlow.

VVV-Venlo-thuis
Teun Koopmeiners bepaalde de eindstand op 4-2. De aanvoerder van AZ benutte een strafschop en bracht zijn ploeg daarmee op 49 punten in de Eredivisie. Feyenoord staat na zondag op de vijfde plaats. Komende zaterdag wacht na vier uitwedstrijden op rij weer een thuisduel. Om 16:30 uur wordt in De Kuip afgetrapt tegen VVV-Venlo.