Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord zegt formeel aflopende spelerscontracten op

Feyenoord heeft formeel een drietal aflopende spelerscontracten opgezegd. Ook is volgens de CAO-regelgeving vóór 1 april kenbaar gemaakt welke opties in aflopende spelerscontracten niet worden gelicht.

Bij de komende zomer aflopende spelerscontracten gaat het om de verbintenissen met Eric Botteghin, Ramón ten Hove en Sven van Beek. Laatstgenoemde komt momenteel op huurbasis uit voor Willem II. Deze formele opzegging moet op basis van de geldende CAO vóór 1 april gebeuren bij verlengde spelerscontracten die aflopen.

Ditzelfde geldt voor aflopende contracten met een optie vanuit de club. Dit is het geval bij de spelers George Johnston en Bart Nieuwkoop, aan wie de club eveneens vóór 1 april heeft laten weten dat de opties in hun huidige contracten niet worden gelicht. Johnston vertrok afgelopen januari voor de rest van dit seizoen op huurbasis naar Wigan Athletic.

In de praktijk betekent de formele opzegging of afzien van het lichten van de optie niet altijd een einde van de samenwerking. Eventueel treedt de club op een later moment nog met één of meerdere van de betreffende spelers in gesprek over een nieuwe verbintenis voor komend seizoen.