Fanshop
Fanshop

Feyenoord woensdag naar Istanbul

De selectie van Feyenoord geniet vandaag (dinsdag) van een rustdag. Het team kan zodoende herstellen van de serie wedstrijden van de afgelopen weken en zich tevens opladen voor de laatste twee duels tot aan de naderende interlandbreak. Donderdag speelt Feyenoord tegen Fenerbahçe, waarna de periode van zeven wedstrijden in tweeëntwintig dagen komende zondag wordt afgesloten in Tilburg (Willem II-uit).

De selectie van trainer Giovanni van Bronckhorst meldt zich woensdagochtend op Rotterdam/The Hague Airport voor vertrek naar Istanbul, waar donderdag de eerste Europese uitwedstrijd van dit seizoen op het programma staat. Na aankomst in de Turkse stad werkt Feyenoord later op de dag een training af in het Şükrü Saracoğlustadion, de thuishaven van Fenerbahçe.

Tegen de formatie van trainer Dick Advocaat hoopt Feyenoord de uitstekende start in de Europa League (1-0 overwinning op Manchester United) een goed vervolg te geven. Fenerbahçe begon de groepsfase van het toernooi met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Zorya Luhansk. De wedstrijd in Istanbul begint donderdagavond om 21:05 uur.

Feyenoord keert vrijdagmiddag terug uit Turkije en richt het vizier dan direct weer op de Eredivisie. De ploeg neemt het aankomende zondag in Tilburg vanaf 14:30 uur op tegen Willem II. Dat duel is het laatste tot de interlandperiode, waarmee voor Feyenoord een adempauze aanbreekt van twee weken waarin geen wedstrijden op het programma staan.