AS3I9124

Feyenoord start seizoen met ruime zege in Putten

Feyenoord is met een 1-8 overwinning begonnen aan de oefencampagne in aanloop naar de start van seizoen 2018-2019. Het team van hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst liep na rust weg bij Hoofdklasser S.D.C. Putten.

‘Het is voor ons prachtig om tegen Feyenoord te spelen,’ sprak S.D.C. Putten-coach Michael van den Berg al voor aanvang van het oefenduel. ‘Daar moeten de spelers van genieten, maar we willen niet weer zo’n grote uitslag als vorig jaar (1-10, red.).’

Rake kopbal Van Persie
Voor rust slaagde S.D.C. Putten er goed in om Feyenoord het zo moeilijk mogelijk te maken, door onder meer een sterk optreden van doelman Martin van Barneveld. Zijn doel werd meerdere keren onder vuur genomen, maar hij hoefde in de eerste 45 minuten slechts één treffer te slikken. Enkel op de kopbal van Robin van Persie, na een hoekschop in de 23ste minuut, had Van Barneveld geen antwoord. Op pogingen van onder anderen Tyrell Malacia, Orkun Kökcü en Jean-Paul Boëtius wel, waardoor Feyenoord het bij rust met een 0-1 voorsprong moest doen.

Hattrick Dylan Vente
Na de pauze bracht Giovanni van Bronckhorst negen andere spelers binnen de lijnen. Van die negen nieuwe namen, kwamen er drie op het scorebord te staan. Zo maakte Dylan Vente een hattrick in een kort tijdsbestek (0-2, 1-7 en 1-8) en hadden ook Mo El Hankouri (0-3 en 1-6) en Jens Toornstra (0-4 en 1-5) het vizier op scherp.

Zo ruim als vorig seizoen werd de nederlaag voor S.D.C. Putten niet meer en de spreekwoordelijke eer werd na rust nog gered. Feyenoorder Wouter Burger werkte de bal ongelukkig langs doelman Ramón ten Hove, waardoor de thuisploeg nog één keer mocht juichen en er na negentig minuten een 1-8 nederlaag op het scorebord stond.

Voor Feyenoord betekende dat een fijne start van de oefencampagne. Volgende week  zaterdag trekt het team naar Middelburg, waar om 17:00 uur wordt afgetrapt tegen het Zeeuws Elftal.

S.D.C. Putten – Feyenoord 1-8
23’ Robin van Persie 0-1
53’ Dylan Vente 0-2
55’ Mo El Hankouri 0-3
58’ Jens Toornstra 0-4
61’ Wouter Burger 1-4 (eigen doelpunt)
68’ Jens Toornstra 1-5
72’ Mo El Hankouri 1-6
76’ Dylan Vente 1-7
78’ Dylan Vente 1-8