Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord wil met goed gevoel richting play-offs

Voor Feyenoord staat er zondag in de laatste speelronde van dit seizoen niets meer op het spel. Toch leeft in het Rotterdamse kamp de overtuiging dat het slotduel met RKC Waalwijk van waarde kan zijn richting de cruciale play-offs om Europees voetbal van volgende week. 

Vooral daarom moet de wedstrijd van zondag serieus worden benaderd, zo stelde Orkun Kökcü gistermiddag al direct na het gelijkspel bij Heracles. De Turks international verwoordde het in Almelo als volgt. ‘Het is belangrijk om met een goed gevoel richting de play-offs te gaan. We hebben al een tijdje niet meer gewonnen, juist daarom is het van belang om zondag wél drie punten te pakken. Vervolgens is het in de play-offs alles-of-niets, dat zijn finales.’

Hoe Feyenoord de laatste competitiewedstrijd op het personele vlak aanpakt, daarover kon Dick Advocaat vrijdag nog weinig kwijt. ‘Dat hangt ook af van de fitheid van de groep en inzetbaarheid van een aantal spelers,’ aldus de coach, die in elk geval weer kan beschikken over Tyrell Malacia. De linksback keert terug van een schorsing.

Feyenoord kan zich via de play-offs, die gaan tussen de nummers vijf t/m acht van de Eredivisie, alsnog plaatsen voor Europees voetbal. De winnaar van de play-offs krijgt een ticket voor de tweede kwalificatieronde van de Europa Conference League, een nieuw Europees toernooi dat komend seizoen het levenslicht ziet.

Het team van trainer Dick Advocaat wacht als nummer vijf eerst een wedstrijd tegen de nummer acht van de ranglijst. Op dit moment is dat Sparta Rotterdam, maar ook Heracles Almelo en Fortuna Sittard strijden zondag nog om die plek. Feyenoord speelt in elk geval een thuiswedstrijd, die wordt gespeeld op woensdag 19 mei en begint om 21:00 uur.

Bij winst gaat Feyenoord door naar de finale van de play-offs. In dat geval wacht een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht of FC Groningen, die komende woensdag als nummers zes en zeven tegenover elkaar staan. De finale van de play-offs is op zaterdag 22 mei om 20:00 uur.