Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord wil met goed gevoel interlandbreak in

Aan vrolijke gezichten geen gebrek, vrijdag op het trainingscomplex van Feyenoord. De knappe Europese overwinning van donderdag zorgde in het Rotterdamse kamp uiteraard voor een goed gevoel, iets dat de ploeg hoopt mee te nemen naar de Eredivisie. Komend weekend gaat de competitie verder tegen FC Groningen, de laatste wedstrijd voor de interlandbreak.

Hoewel Feyenoord met zeges op FC Emmen en CSKA Moskou bezig is aan een prima week, zal het resultaat van zondag grotendeels het gevoel bepalen dat wordt meegenomen de interlandperiode in. Dat dit ook bij de spelers leeft, bleek donderdagavond uit de woorden van Bryan Linssen. ‘Dit is een lekkere overwinning, die een boost moet geven richting zondag. Als we dit blok winnend afsluiten, gaan we met een goed gevoel de break in.’

Waar Feyenoord in Europa moest winnen om bij te blijven in de groep, geldt eigenlijk hetzelfde voor het komende duel in de Eredivisie. De ploeg staat vijfde en drie punten achter koplopers Ajax en Vitesse. Bovendien treft het met FC Groningen, de huidige nummer zeven op de ranglijst, een tegenstander die na zeven gespeelde wedstrijden slechts twee punten minder heeft.

En dus is het zaak de lijn van donderdag door te trekken naar zondag, weet ook Orkun Kökcü. ‘De overwinning op CSKA Moskou geeft vertrouwen en is iets waar we op kunnen voortborduren,’ sprak de aanvallende middenvelder, die ook persoonlijk zelfvertrouwen tankte. Met een schitterend afstandsschot tekende hij voor de 2-0, zijn eerste doelpunt van dit seizoen.

Feyenoord – FC Groningen begint zondag om 14:30 uur en is live te zien op FOX Sports 2. Vanaf een uur voor de wedstrijd kan je op het officiële YouTube-kanaal van Feyenoord live meekijken naar een uitgebreide voorbeschouwing vanuit De Kuip. Daarbij maken Legioen-leden en Kameraadjes bovendien kans op fraaie prijzen.