Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord werkt toe naar slot van 2020

Feyenoord is vandaag (maandag) gestart met de voorbereiding op de laatste wedstrijd van 2020. Het team van Dick Advocaat hoopt woensdag het jaar, waarin het in competitieverband tot afgelopen weekend ongeslagen bleef, in stijl af te sluiten in eigen stadion.

Tegen Vitesse kwam er zondag een einde aan een reeks van 26 (!) competitieduels zonder nederlaag. Iets waar Advocaat na afloop niet al te lang bij stil wenste te staan, in de wetenschap dat dit moment een keer moest komen. ‘We beginnen gewoon weer aan een nieuwe reeks,’ sprak de coach vol goede moed tijdens de persconferentie in Stadion Gelredome.

Die reeks zou dan moeten beginnen tegen sc Heerenveen, aanstaande woensdag Feyenoords laatste tegenstander van de eerste seizoenshelft. En hoe de resultaten een jaar lang ook zijn geweest, de uitkomst van een laatste wedstrijd van het kalenderjaar bepaalt toch altijd enigszins de gemoedstoestand richting de feestdagen.

Een overwinning zal niet alleen het kerstdiner net wat beter doen smaken. De drie punten zijn ook meer dan welkom met het oog op de ranglijst en de maand januari. Niet voor niets gaf Advocaat de afgelopen maanden herhaaldelijk aan hoe belangrijk het is om tot de winterstop bovenin bij te blijven, om zo – met hopelijk een aantal volledig fit teruggekeerde spelers – vanuit een goede uitgangspositie te beginnen aan de reeks vol topduels direct na de jaarwisseling.

Feyenoord – sc Heerenveen begint woensdag om 21:00 uur en is live te zien op FOX Sports 1.

  • #feyhee