Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord werkt tegen VVV aan zelfvertrouwen en doelsaldo

Feyenoord heeft een einde gemaakt aan een reeks van wedstrijden zonder zege. Na vier duels waarin geen overwinning werd geboekt, werd VVV-Venlo zaterdagavond met ruime cijfers verslagen. In De Kuip stopte de teller bij 6-0.

In de laatste wedstrijd in De Kuip werd Willem II nog met groot verschil verslagen (5-0), maar in de weken erna kwam de ploeg van Dick Advocaat buiten Rotterdam niet langs sc Heerenveen (4-3), FC Twente (2-2), FC Groningen (0-0) en AZ (4-2). Om het goede gevoel weer terug te krijgen, was een overwinning broodnodig.

Vijftigste Eredivisie-goal
Jens Toornstra zette Feyenoord zaterdagmiddag razendsnel op het goede spoor. Op aangeven van Luis Sinisterra schoof hij de bal al in de veertiende minuut in de linkerhoek. Daarmee maakte de middenvelder – die voor de aftrap in het zonnetje werd gezet wegens 250 officiële wedstrijden voor Feyenoord – zijn vijftigste Eredivisie-doelpunt.

Vijf minuten later knikte Lutsharel Geertruida uit een hoekschop de 2-0 binnen. Het was alweer de vijfde competitiegoal van dit seizoen voor de rechtsback, die terugkeerde in de basis. Bryan Linssen bepaalde de ruststand met een listig lobje op 3-0. Daardoor kon het team in principe achterover leunen in de tweede helft, maar daar wilden de Feyenoorders niets van weten.

‘Slotoffensief’
Toornstra gaf, na een rustige openingsfase, in de 62ste minuut met een knal in de korte hoek het startschot voor een ‘slotoffensief’. Steven Berghuis volgde zijn goede voorbeeld door de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de linkerbovenhoek te krullen. Met Mark Diemers, Róbert Bozeník, Ridgeciano Haps, Nicolai Jørgensen en João Teixeira als invallers binnen de lijnen vond Feyenoord nog één keer het doel. Eric Botteghin kopte in de 85ste minuut de bal binnen na een hoekschop en bepaalde de eindstand op 6-0.

Volgende week staat weer een uitwedstrijd geprogrammeerd voor Feyenoord. De ploeg mag dan op bezoek in Eindhoven bij PSV. In het Philips Stadion wordt om 14:30 uur afgetrapt.