Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
complex1

Feyenoord werkt aan nieuwe trainingsaccommodatie

Feyenoord gaat een nieuwe trainingsaccommodatie bouwen voor Feyenoord 1 op het voormalige terrein van VV Hillesluis. Dat is te lezen in het nieuwe Feyenoord Magazine, waarin algemeen directeur Eric Gudde en projectmanager Alain Kooiman tekst en uitleg geven.

De eerste training op het nieuwe complex moet plaats vinden aan het begin van het seizoen 2018-2019. ‘In het eerste kwartaal van 2017 hopen we partijen te vinden die ons gaan helpen om het complex te realiseren,’ zegt Kooiman. ‘In het tweede kwartaal van volgend jaar hopen we dan te starten met de uitvoering.’

Een nieuwe accommodatie voor zowel de eerste selectie als voor Feyenoord Academy is een langgekoesterde wens van de club. ‘Als je wilt presteren, heb je een topsportklimaat nodig,’ zegt Gudde. ‘Zo’n topsportklimaat zit voor een deel in de faciliteiten en voor een deel in de mindset van de mensen. Als je ziet dat er momenteel ruimtegebrek is in het stadion om de gewenste fysieke en medische programma’s uit te voeren, de kantoorruimte voor de staf krap begint te worden en de spelers van het eerste elftal op dit moment ook een vierbaansweg moeten oversteken om op het trainingsveld te komen, kun je niet zeggen dat onze faciliteiten op dit moment op topsportniveau zijn. Als we een nieuw complex hebben waar het gebouw, de faciliteiten en de velden de spelers uitdagen, dan helpt dat ook in hun mindset.’

Feyenoord bevindt zich momenteel in de afrondende fase van het ontwerp van het nieuwe trainingscomplex en verwacht binnenkort een samenwerkingsovereenkomst te sluiten met de gemeente. Eerder sloot Feyenoord al een dergelijke overeenkomst voor een nieuwe accommodatie voor Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord.

Feyenoord 1 krijgt op het nieuwe complex de beschikking over twee velden, een kunstgras warming-upstrook en een apart keepersveld. Direct hierlangs ligt het hoofdgebouw, dat aan één zijde volledig van glas is, waardoor van binnenuit een perfect zicht op de velden geboden wordt.

Het hoofdgebouw is alleen bestemd voor spelers en staf. Voor het ontwerp van het complex heeft Feyenoord onder meer inspiratie opgedaan bij topclubs in binnen- en buitenland, waaronder Bayern München, Manchester City, Tottenham Hotspur, Benfica en FC Porto. In aanloop naar een definitief ontwerp werd daarnaast gesproken met spelers en staf van de huidige selectie.

Lees meer over onder meer het ontwerp en de faciliteiten van het nieuwe trainingscomplex in Feyenoord Magazine. De nieuwste editie van het officiële clubmagazine valt deze week op de mat bij alle leden van Het Legioen.