Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord Vrouwen 1 gestart met voorbereiding debuutseizoen

De selectie van Feyenoord Vrouwen 1 heeft vandaag de eerste training afgewerkt. Daarmee is de voorbereiding op het debuutseizoen van Feyenoord in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen officieel begonnen.

Danny Mulder, trainer van Feyenoord Vrouwen 1, vindt het mooi om voor het eerst met zijn selectie op het veld te hebben gestaan. ‘Afgelopen zaterdag hadden we onze eerste dag samen. Het is een veelbelovende groep, een mooie mix van ervaring en jong talent die het in zich heeft om dit jaar van zijn beste kant te laten zien. De komende weken ligt de focus op het smeden van een hecht elftal, zodat we op 29 augustus, als we de eerste wedstrijd in de Eredivisie spelen tegen ADO Den Haag, klaar zijn voor de concurrentie.’

Eind maart kondigde Feyenoord aan dat het in wilde stromen in de hoogste vrouwenvoetbalcompetitie van Nederland. Sindsdien is de club druk in de weer geweest om het elftal vorm te geven. Zo werd de afgelopen maanden de technische staf gecompleteerd, schoven vijf speelsters van het beloftenelftal door naar Vrouwen 1 en werden twaalf externe versterkingen aangetrokken. De komende periode zullen bovendien vier extra speelsters van de beloften meetrainen met de selectie.

Feyenoord Vrouwen 1 speelt voor aanvang van de competitie een serie oefenwedstrijden. De eerste daarvan staat op 24 juli op het programma. Het team van Danny Mulder neemt het dan op tegen het Belgische Standard Luik.