Feyenoord Vrouwen 1

Feyenoord Vrouwen 1 en Oud-Heverlee Leuven in evenwicht

De derde oefenwedstrijd van Feyenoord Vrouwen 1 in aanloop naar het eerste seizoen is geëindigd in een gelijkspel. Oud-Heverlee Leuven, dat het afgelopen seizoen in de Belgische competitie als tweede eindigde, bleek een taaie opponent. Ondanks goede kansen over en weer kwam zowel Feyenoord als Oud-Heverlee Leuven maar één keer tot scoren: 1-1.

Dat een halve kans toch tot een goal kan leiden liet Sophie Cobussen al na elf minuten zien. Een voorzet vanaf de linkerkant van Maxime Bennink leek in de mêlee van spelers een eenvoudige prooi voor Faye Lammertijn, de doelverdediger van OHL. Toch lukte het Cobussen in de ontstane scrimmage een voet tegen de bal te krijgen, die daardoor tergend langzaam over de doellijn rolde: 1-0.

Met de voorsprong op zak kwam Feyenoord beter in de wedstrijd. Met iets meer druk vooruit kwam acht minuten na het eerste doelpunt een volgende grote kans voor Feyenoord. Een snel genomen inworp van opnieuw Bennink kwam terecht bij Pia Rijsdijk, die de bal meteen naar Lynn Groenewegen schoof. Een vrije doortocht richting het doel van OHL lonkte, maar Groenewegen kreeg de bal onvoldoende onder controle.

Aan de andere kant waren er ook mogelijkheden voor OHL. Nadat een voorzet vanaf de rechterkant kon worden weggekopt door Samantha van Diemen, was het Jill Duijzer die twee minuten later met een katachtige reflex een van korte afstand gekopte bal met haar voet kon tegenhouden. Lang kon Duijzer niet genieten van haar save, want bij het uitverdedigen kwam de bal voor de voeten van spits Hannah Eurlings. Zij twijfelde geen moment en schoot van ruim 25 meter de bal over Duijzer heen: 1-1.

400 toeschouwers
De ruim 400 aanwezige toeschouwers gingen er goed voor zitten, maar zagen tot hun teleurstelling dat het restant van de eerste helft moeizaam verliep. De vele onderbrekingen kwamen het spel aan beide kanten niet ten goede. Behoudens een vrije schop net buiten het strafschopgebied van Cheyenne van den Goorbergh (net over) lukte het Feyenoord Vrouwen 1 niet om een vuist te maken tegen de Belgische opponent.

In de tweede helft waren het evenwel de Rotterdamse vrouwen die het meeste aanspraak mochten maken op de overwinning. Kansen waren er voor Sophie Cobussen (schot net naast) en Pia Rijsdijk (tot tweemaal toe redding keeper en schot net over). De enige kans voor OHL in de tweede helft viel te noteren in het laatste kwartier van de wedstrijd, maar het schot op doel bleek een eenvoudige prooi voor Duijzer. Een misverstand tussen Yara Helderman en Duijzer een minuut later leverde nog wel een indirecte vrije schop in het strafschopgebied voor OHL op, maar daar kwam niets uit voort.

Mulder: ‘We moeten effectiever worden’
Trainer Danny Mulder had na afloop dan ook gemengde gevoelens over de wedstrijd. ‘Ik ben tevreden over het aantal gecreëerde kansen, maar we hadden zorgvuldiger in de afronding moeten zijn. Zeker tegen een taaie tegenstander als OHL en in een wedstrijd waarin kansen spaarzaam zijn, moeten we effectiever worden. Ik had daarnaast moeite met de vele onderbrekingen gedurende de wedstrijd. Dat is jammer, maar daar moeten we ook mee leren omgaan.’

Komende vrijdag 13 augustus speelt Feyenoord Vrouwen 1 opnieuw een oefenwedstrijd op Varkenoord. Tegenstander is het eerste vrouwenelftal van SSS uit Klaaswaal. De wedstrijd begint om 19:30 uur en is toegankelijk voor publiek.