Feyenoord 1

Feyenoord Vrouwen 1 boekt eerste competitiewinst in Alkmaar

De Feyenoord Vrouwen hebben in Alkmaar de eerste overwinning in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen gepakt. Door twee goals van Sophie Cobussen werd VV Alkmaar vrijdagavond met 1-2 verslagen. Zo gaat de ploeg van Danny Mulder met een goed gevoel én de eerste driepunter op zak op weg naar de Klassieker van volgende week zondag.

De start in Alkmaar was flitsend, want na vier minuten had Feyenoord Vrouwen 1 door een doelpunt van Sophie Cobussen de voorsprong al te pakken. Zij tikte een voorzet van Romeé van de Lavoir in bij de tweede paal in het doel. Daarna werd goed doorgezet: in de elfde minuut was het al 0-2, door weer een doelpunt van Cobussen.

Tegenslag na twee goals
Tijdens het eerste gedeelte van de wedstrijd kwam de thuisploeg er niet aan te pas, maar vlak voor het verstrijken van het eerste half uur deden de Alkmaarders toch iets terug. Met een fraai boogballetje over keeper Jacintha Weimar maakte Charlotte Hulst de aansluitingstreffer. Er kwam voor de rust nog meer tegenslag voor de Rotterdamse ploeg. Justine Brandau kwam verkeerd terecht na een botsing met een speelster van Alkmaar en moest met veel pijn het veld verlaten.

Na de pauze werd het spel rommeliger en daardoor kwamen beide ploegen amper nog tot uitgespeelde kansen. Een van de hoogtepunten was een schot van Van de Lavoir dat vlak voor tijd op de lat eindigde. Het toonde aan dat de Feyenoord Vrouwen tot het laatste fluitsignaal bleven strijden. Mede daardoor wisten zij de eerste competitieoverwinning ooit over de streep te trekken: 1-2.

Ongeslagen
Door dit historische resultaat is de ploeg van hoofdcoach Danny Mulder na drie speelronden nog altijd ongeslagen, met twee gelijke spelen en een overwinning. Dit zal de vrouwen een goed gevoel geven op weg naar volgende week, als de eerste Klassieker ooit in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen wacht. Op zondag 3 oktober komt Ajax op bezoek op Varkenoord. De kaartverkoop voor deze wedstrijd is gestart. Dus wil jij de vrouwen van Feyenoord steunen? Bestel je kaarten dan hier.