Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Fey-Nac-beker-7

Feyenoord vindt in Denny Landzaat nieuwe assistent-trainer

Feyenoord en AZ hebben overeenstemming bereikt over de overgang van assistent-trainer Denny Landzaat (42) naar Rotterdam-Zuid. De voormalig speler van Feyenoord tekent in De Kuip een tweejarig contract, dat hem tot 2020 aan de club verbindt. Daarmee volgt hij Jan Wouters op als assistent van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst.

De overgang naar Feyenoord betekent voor Landzaat een terugkeer naar de club waar hij tussen 2008 en 2010 als speler actief was. Tijdens zijn actieve loopbaan speelde hij ook voor Ajax, MVV, Willem II, AZ, het Engelse Wigan Athletic en FC Twente. Ook droeg hij 38 keer het shirt van het Nederlands elftal. Bij Feyenoord en een periode bij Oranje speelde de voormalig middenvelder samen met Van Bronckhorst. Kort nadat Landzaat in 2014 een punt zette achter zijn spelerscarrière begon hij als assistent-trainer bij AZ.

Martin van Geel, die tijdens zijn periode bij Willem II en AZ al eerder samenwerkte met Landzaat, is blij met de invulling van de functie van assistent-trainer. ‘Met de komst van Landzaat en de contractverlengingen van Jean-Paul van Gastel, Khalid Benlahsen, Roy Makaay en Arno Philips is de technische staf voor komend seizoen rond’, aldus de technisch directeur.