Fanshop
Fanshop
Oostenrijk%20Training%20maandag-10

Feyenoord vertrekt met goed gevoel uit Oostenrijk

Voor Feyenoord zit het trainingskamp in Oostenrijk erop. Maandagochtend stond de laatste training op het programma, waarna de selectie aan het einde van de middag vanaf Innsbruck terugvliegt naar Nederland. Zestien spelers meldden zich voor de laatste keer op het trainingsveld in Seefeld, terwijl de basisspelers van het oefenduel met Fortuna Düsseldorf binnen in het hotel trainden.

Een paar uur voor vertrek ging het er nog even pittig aan toe op de velden van Casino Arena, waar de strakblauwe lucht van de voorbije dagen had plaatsgemaakt voor donkere wolken. Na enkele fysieke oefeningen, waarbij sommige spelers aan een elastiek werden gebonden, werd daarna nog één keer alles gegeven tijdens het partijspel.

Na dik een uur maakte Giovanni van Bronckhorst een einde aan de laatste training, waarna een aantal jongens nog even bleef hangen om te oefenen op strafschoppen. Elvis Manu en Jean-Paul Boëtius namen het op tegen afwisselend Warner Hahn en Kamil Miazek en dat leverde zowel een paar voltreffers als enkele katachtige saves op. 

Met onder meer intensieve trainingen onder optimale omstandigheden, een spectaculair teamuitje op het water en twee gewonnen oefenwedstrijden kan het verblijf in de Oostenrijkse Alpen door Feyenoord als bijzonder geslaagd worden bestempeld. Bovendien keren alle meegereisde spelers nagenoeg fit terug naar Rotterdam. Niet voor niets liet trainer Giovanni van Bronckhorst al weten een zeer goed gevoel te hebben overgehouden aan het trainingskamp. 

Na het trainingskamp in Oostenrijk heeft Feyenoord de eerste twee weken van de voorbereiding erop zitten. De komende periode zal de selectie in Rotterdam verder toewerken naar de start van de competitie, met oefenwedstrijden tegen onder meer Southampton en Olympiakos FC.