Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
berghuis-1

Feyenoord versterkt zich met Steven Berghuis

Feyenoord heeft zich versterkt met Steven Berghuis. De 24-jarige buitenspeler is maandagochtend medisch goedgekeurd en komt per direct op huurbasis over van het Engelse Watford FC. Met de komst van drievoudig Oranje-international Berghuis heeft Feyenoord de gewenste versterking voor de voorhoede binnen.

Met de overstap naar Feyenoord keert Berghuis terug in de Eredivisie, waar hij voor zijn transfer naar Watford vijf seizoenen speelde. Hij debuteerde in het seizoen 2010-2011 namens FC Twente, dat hem in 2012 verkocht aan AZ. In zijn derde en laatste jaar in Alkmaar was Berghuis goed voor elf doelpunten in 22 competitiewedstrijden, waarna hij in de zomer van 2015 een meerjarig contract tekende bij Watford. In de Premier League kwam de linkspoot afgelopen seizoen negen duels in actie.

Berghuis sloot het voorbije seizoen af als international. Bondscoach Danny Blind nam de linksbenige aanvaller op in de selectie van het Nederlands elftal voor drie oefenwedstrijden. Na zijn debuut als invaller tegen Ierland op 27 mei was Berghuis begin juni basisspeler in de daaropvolgende interlands tegen Polen en Oostenrijk.   

Met de komst van Berghuis krijgt de technische staf van Feyenoord zoals gewenst meer mogelijkheden in aanvallend opzicht. ‘We waren al langer op zoek naar een versterking voor de voorhoede en zijn heel blij dat we Steven aan onze selectie kunnen toevoegen,’ reageert technisch directeur Martin van Geel, die bij de contractondertekening ontbrak vanwege een verblijf in het buitenland.

Van Geel: ‘Steven is een speler met veel creativiteit, een uitstekende traptechniek en scorend vermogen. Zijn komst wordt breed gedragen binnen de club, we zijn ervan overtuigd dat hij een echte versterking is voor Feyenoord.’