Fanshop
Fanshop
vejinovic

Feyenoord versterkt zich met Marko Vejinovic

Feyenoord versterkt zich per direct met Marko Vejinovic. De 25-jarige middenvelder komt over van Vitesse en tekende vrijdag in De Kuip een contract voor vier jaar, nadat hij met succes de medische keuring had doorstaan. Aanstaande zondag sluit Vejinovic direct aan bij de eerste selectie van Feyenoord voor de eerste training van het nieuwe seizoen. Hij gaat komend seizoen spelen met rugnummer 5.

Marko Vejinovic kwam de afgelopen twee seizoenen in 67 wedstrijden uit voor Vitesse (competitie en play-offs). Afgelopen voetbaljaar was hij als controlerende middenvelder goed voor twaalf doelpunten voor de Arnhemse club. Vejinovic stond eerder onder contract bij Heracles Almelo en AZ. In zijn laatste jaar in Alkmaar (2008-2009) won hij de landstitel. 

Technisch directeur Martin van Geel is verheugd dat Feyenoord overeenstemming heeft bereikt met de voormalig jeugdinternational. ‘Met zijn komst krijgen we meer mogelijkheden op ons middenveld. Marko is een technisch zeer begaafde speler, die al jarenlang op het hoogste niveau in de Eredivisie speelt en al meer dan 160 competitiewedstrijden achter zijn naam heeft. Hij was afgelopen seizoen een van de meest scorende middenvelders in de Eredivisie, met dank aan zijn fantastische traptechniek. Marko is bovendien nog maar 25 jaar, dus we hebben er alle vertrouwen in dat hij zich bij ons nog verder kan ontwikkelen. Uiteraard zijn we blij dat we nog voor de start van het nieuwe seizoen overeenstemming hebben kunnen bereiken, waardoor Marko zondag bij het begin van de voorbereiding direct kan aansluiten.’

‘Ik heb in de afgelopen periode heel snel een goed en warm gevoel gekregen bij Feyenoord’, zegt Vejinovic. ‘Ik ga er alles aan doen om hier te slagen. Ik kan niet wachten op zondag als ik de eerste training met Feyenoord kan afwerken.’

Marko Vejinovic is de zoon van een Servische vader en een Bosnische moeder, maar heeft een Nederlands paspoort. Tot zijn achttiende droeg Marko de achternaam van zijn moeder: Matic. Op zijn achttiende verjaardag besloot hij samen met zijn oudere broer om de naam van zijn vader te gaan dragen.