Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
contr%20boularouz1

Feyenoord versterkt zich met Khalid Boulahrouz

Feyenoord heeft zich versterkt met Khalid Boulahrouz. De 32-jarige verdediger, geboren in Maassluis, komt transfervrij over van het Deense Brøndby IF, waar hij het afgelopen seizoen onder contract stond. De 35-voudig international bereikte maandagochtend een akkoord met Feyenoord, werd aansluitend medisch goedgekeurd en tekende direct daarna een verbintenis voor één jaar, met een optie voor nog een jaar.

Technisch directeur Martin van Geel is verguld met de komst van Boulahrouz. ‘Met Khalid halen we een zeer ervaren en uitstekende verdediger in huis. Zijn carrière heeft hem langs diverse gerenommeerde clubs in de grote competities van Europa gevoerd, terwijl hij ook twee WK’s en een EK achter zijn naam heeft staan. Hij is topfit en bovendien op meerdere posities in de defensie inzetbaar. Met zijn ervaring en kwaliteiten kan hij ook van grote waarde zijn voor de ontwikkeling van de jongere spelers in onze selectie. Wij zien in Khalid een zeer welkome versterking voor dit team en we zijn ervan overtuigd dat Feyenoord veel plezier aan hem gaat beleven.’

Boulahrouz begon zijn professionele voetballoopbaan bij RKC Waalwijk, waar hij met zijn goede prestaties in 2004 een transfer naar Hamburger SV afdwong. In Duitsland groeide de verdediger uit tot international. Op 3 september 2004 debuteerde hij in het Nederlands elftal, in de met 3-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Liechtenstein. Boulahrouz was zowel tijdens het WK 2006 als het EK 2008 vaste basisspeler van Oranje, terwijl hij ook in actie kwam op het WK van 2010. Na twee seizoenen bij HSV verkaste de verdediger naar Chelsea, waar hij één jaar onder contract stond. Vervolgens kwam hij uit voor Sevilla FC (Spanje), VfB Stuttgart (Duitsland), Sporting Lissabon (Portugal) en het afgelopen jaar dus Brøndby IF.