Fanshop
Fanshop
20170704_diks_visual

Feyenoord versterkt zich met Kevin Diks

Kevin Diks speelt dit seizoen voor Feyenoord. De 20-jarige rechtervleugelverdediger komt per direct op huurbasis over van het Italiaanse ACF Fiorentina. Diks onderging maandag met succes de medische keuring en zet dinsdagmiddag zijn handtekening onder het contract. Hij gaat in De Kuip spelen met rugnummer 17.

Met de komst van de international van Jong Oranje heeft Feyenoord de gewenste versterking voor de verdediging binnen, nadat Rick Karsdorp vorige week vertrok naar AS Roma. ‘Ik ben blij dat we het vertrek van Rick snel hebben kunnen opvangen met de komst van Kevin. We volgen hem al sinds zijn doorbraak bij Vitesse. Met zijn verdedigende én aanvallende kwaliteiten en zijn gedrevenheid kan hij van toegevoegde waarde zijn voor onze selectie,’ zegt technisch directeur Martin van Geel.

Door de komst van Diks is de positie van rechtsback binnen de selectie van Feyenoord nu weer dubbel bezet. Van Geel: ‘Dat is prettig, want een dubbele bezetting op elke positie is ons streven. Kevin zal met Bart Nieuwkoop de concurrentie moeten aangaan voor de rechtsbackpositie.’

Diks doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van Vitesse. Voor die club maakte hij in augustus 2014 zijn debuut in de Eredivisie. Tijdens de zomer van 2016 stapte de verdediger over naar Fiorentina, dat hem het afgelopen half jaar uitleende aan Vitesse. Met de Arnhemmers won Diks eind april de KNVB Beker.